to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 20.07.2015

Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: «Φεύγω διαφωνώντας με τη συμφωνία - Θα συνεχίσω να είμαι παρών στο κόμμα»

O πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τάχθηκε υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ «μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων» όπως υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «έτσι πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον»


«Φεύγω διαφωνώντας» ανέφερε κατά την παράδοση - παραλαβή του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας ότι θα αγωνιστεί για να γίνει το μνημόνιο σύντομη παρένθεση και επανέλαβε ότι «θα είναι παρών στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι υποστηρίζει πλήρως την ενότητα του κόμματος.

Τάχθηκε υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ «μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων» όπως υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «έτσι πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον».

Αναφερόμενος στη συμφωνία σχολίασε ότι φεύγει διαφωνώντας, ωστόσο, δεν απογοητεύεται. «Θα αγωνιστώ για να γίνει το μνημόνιο μία σύντομη παρένθεση και για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Είναι μία στιγμή δύσκολη για μένα αλλά η πολιτική έτσι είναι. Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές, κανείς πρέπει να δείχνει αντοχές και στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές. Είναι ένα από τα πιο κρίσιμα υπουργεία και τομείς για τη χώρα ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση» είπε κατά την παράδοση του υπουργείου.

Επίσης, καλωσόρισε τον νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα σταθεί πάνω από τα συμφέροντα που «πολιορκούν το υπουργείο».

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αλλαγή σκυτάλης».

«Πολλά έχουν αλλάξει κατά την πορεία αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης», σημείωσε, λέγοντας ότι «επιβεβαιώθηκε ότι οι συσχετισμοί καθορίζουν τον ρου της ιστορίας».

«Εξαναγκασμένοι με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς, κλειδώσαμε μια συμφωνία που γνωρίζουμε ότι δεν είναι το σχέδιό της, δεν αντιστοιχεί στις απόψεις και το πρόγραμμά της, που όμως την επέλεξε γνωρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπήρχε ένα τσουνάμι που θα διόγκωνε την ανθρωπιστική κρίση», υπογράμμισε ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ.

«Ταυτόχρονα, όμως, με το ελληνικό θρίλερ έχει ανοίξει μια συζήτηση στην Ευρώπη», συνέχισε, λέγοντας πως «γνωρίσαμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα υποστήριξης από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, εκεί που δεν βρήκαμε συμμάχους στις πολιτικές ηγεσίες».

- See more at: https://left.gr/news/p-skoyrletis-elliniko-thriler-ehei-anoixei-mia-syzi...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)