to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 08.05.2016

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: «Το μόνο που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή ‘’Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά’’


Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την αποψινή ψήφιση στη Βουλή ασφαλιστικού και φορολογικού

H  σημερινή νύχτα είναι πάρα πολύ κρίσιμη και κομβική. Και η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ το κατανοεί  αυτό, δηλαδή   να βγεί  η   χώρα από αυτήν την δοκιμασία. Αλλά δεν πάμε στα τυφλά. Έχουμε την προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν που λέει πως θα έχουμε ανάπτυξη μέσα στο ’16 και 2,7% μέσα στο ’17. Δεν φοβάμαι κάποια αποστασία, όποιος το φαντάζεται θα πρέπει να το φαντάζεται σαν φαρσοκωμωδία. Οι ΚΟ των  ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της στιγμής και είναι αρραγείς.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό τώρα δημιουργήθηκαν τα προβλήματα; Να σας φέρω ερωτήσεις που έκανα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  όταν ρωτούσα για  σάπιες μετοχές χωρίς αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων;

Ο κύριος Τσίπρας πίστευε ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε σε  μια άλλη κατεύθυνση και να φτάσει σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο αλλά με την συμφωνία που επιβλήθηκε στην χώρα,   είχε το πολιτικό ήθος, να πάει με αυτήν την συμφωνία τον λαό, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Να προσθέσω, πως σύμφωνα με την αξιολογική έκθεση του ΔΝΤ τον Ιούνιο του 2010 το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2022 έφτανε τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ‘’το μαίηλ Χαρδούβελη’’ αφορούσε μόνο το επόμενο πεντάμηνο. Ας ξεχάσουμε τις εκλογές του Ιανουαρίου, εκεί είναι άλλη υπόθεση. Για πρώτη φορά σε αυτό το ασφαλιστικό που ψηφίζουμε, είναι συνδεδεμένη και η ανάπτυξη αλλά και η βελτίωση των όποιων αδικιών που συνέβησαν στην Ελλάδα. 

Για να συμβεί αυτό όμως,   χρειάζεται η χώρα πολιτική σταθερότητα: Το λένε αυτό άπαντες. Από τον κ. Στουρνάρα μέχρι διεθνή πολιτικά ινστιτούτα.  Και μας κρίνουν αυτοί που έκοψαν τα δώρα και τις συντάξεις όταν κάνουμε μια πολύ σκληρή προσπάθεια κάτω από ένα καθεστώς που δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Όταν εμείς λέγαμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτοί μας έλεγαν πως είναι.  Και όλα αυτά το ’12.

Εμείς άλλα μέτρα δεν θα πάρουμε. Σε κάθε περίπτωση είτε με αυτόματους μηχανισμούς είτε όχι εάν δεν καταφέρουμε  η χώρα να σηκώσει κεφάλι, θα έχουμε αποτύχει όλοι.

Δόθηκαν δάνεια από το 2010 ύψους 220 δισεκατομμυρίων σε μια χώρα χρεοκοπημένη και μόνο τα 9 από αυτά πήγαν στην οικονομία. Τα υπόλοιπα, πήγαν για να σωθούν οι ντόπιες και οι ξένες τράπεζες και αυτά πείτε τα σε εκείνους   που τα έδωσαν σε αυτές και που θα πρέπει να νοιώθουν ενοχές στην συνείδησή τους. Αυτή την στιγμή η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και όλα συνηγορούν πως η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης. Ας κυβερνήσουμε τα επόμενα  τέσσερα χρόνια με πολιτική σταθερότητα κι ας προσπαθεί η Δεξιά για το αντίθετο, όπως κάνει συνήθως.

Εμείς, μόλις κλείσει η αξιολόγηση και προχωρήσουμε σε ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να ενεργοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και να πάμε σε ανάπτυξη. Προαπαιτούμενο επαναλαμβάνω γι΄αυτό, είναι η πολιτική σταθερότητα: Όσο λοιπόν υπάρχει αυτή, θα έρθει και η ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να  μειωθεί και η βαριά φορολογία.  Θα έρθει και ο αναπτυξιακός νόμος μετά την αξιολόγηση. Έτοιμος είναι. Επί ενάμιση χρόνο αυτή η κυβέρνηση δεν πήρε ανάσα: Προσθέστε και το προσφυγικό. Όλα τα δεινά έχουν βρει αυτήν την κυβέρνηση. Πιστεύω πως ήδη από το αυριανό Εurogroup, η χώρα   θα πάει σε μια ήρεμη πλεύση.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος το μόνο έργο που έκανε στην δημόσια διοίκηση είναι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή   είναι η μόνη μεταρρύθμισή του... Τρέμετε δημόσιοι υπάλληλοι! Κατά τα άλλα να μας πει γιατί δεν προχώρησε σε κωδικοποίηση της νομοθεσίας. Να μας πουν οι λαλίστατοι που έρχονται εδώ, πού πήγαν τα 7 δισεκατομμύρια που πήραν για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δεν κουμπώνει καμία πλατφόρμα του Δημοσίου με την άλλη.

Για τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Εγώ έχω άλλη εικόνα για ανθρώπους που τοποθέτησα εγώ.. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά για το ήθος του Γιαννόπουλου   μπορώ να σας πω, πως οι μόνοι που μήνυσαν τις φαρμακοβιομηχανίες είναι   αυτός   και εγώ.

Για τον Ιερό Ναό στην Λαμία που ζητάει 7000 στρέμματα από περιοχή της Δυτικής Αθήνας

Το ΥΠΕΣΔΑ στηρίζει για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια απερίφραστα τον Δήμο και την τοπική κοινωνία παρόλο που σέβομαι την Εκκλησία για το έργο που προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το περίπλοκο ζήτημα.

-Το   dna  των Ελλήνων είναι πολύ δυνατό και πιστεύω  πως πρέπει να βρεθεί ένα νέο αφήγημα και ένας νέος πατριωτισμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)