to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:53 | 11.02.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ούτε κουβέντα για την “ταμπακέρα” από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να απαντήσει στην φράση "ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή", που είπε για τον ίδιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Ούτε κουβέντα για την "ταμπακέρα", δηλαδή για τις κατηγορίες που δέχεται η ΝΔ πως παίζει το παιχνίδι των καναλαρχών και υπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, δεν βρήκε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Βουλή σχετικά με την διάταξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να απαντήσει στην φράση "ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή", που είπε για τον ίδιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επί μακρόν σε... άλλα θέματα, επιχειρώντας να αποπροσανατολίζει από την σχετική συζήτηση, καθώς εστίασε στο προσφυγικό, στις αποφάσεις για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, στην πολιτική αβεβαιότητα κτλ.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως "δημιουργεί δικό του σύστημα διαπλοκής" και διερωτήθηκε γιατί δεν νομοθετεί η κυβέρνηση ανώτατο όριο και στα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, "ξεχνώντας" πως αυτά δεν "πατάνε" σε δημόσια συχνότητα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ως εξής:

"Επιδοθήκατε σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μακροσκελή άσκηση αποπροσανατολισμού. Η κατάσταση στη χώρα είναι κρίσιμη, η κοινωνία σε αναβρασμό, οι θεσμοί καταρρακώνονται, η οικονομία είναι σε τέλμα. Κρίσιμες αποφάσεις που άπτονται της κυριαρχίας της χώρας λαμβάνονται σε μία νύχτα ερήμην των πολιτικών δυνάμεων και του ελληνικού λαού.

Η πολιτική αβεβαιότητα επανέρχεται με ευθύνες δικές σας. Η κυβέρνησή σας έχει πει συστηματικά ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και συμπεριφέρεται και σήμερα με τακτικισμούς.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας. Η παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντί σας γιατί τους είπατε ψέματα. Στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε. Τί τη θέλατε την αναφορά στα τρακτέρ; Να σας θυμίσω τί λέγατε πάνω στα τρακτέρ;

Σταματήστε να βλέπετε παντού μόνο εχθρούς και να αντιμετωπίζετε τους πολίτες ως εχθρούς. Αντιμετωπίζετε ως εχθρούς τις κοινωνικές δυνάμεις που διαμαρτύρονται.

Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού και την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, πάντα υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής. Κανείς δεν διαφωνεί με τους κανόνες και την διαφάνεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ό,τι ισχύει για όλους τους επιχειρηματίες, πρέπει να ισχύει για τους ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών Μέσων. Εσείς, όμως, θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ. Και αφού προηγούμενως έχετε φροντίσει να αδρανοποιήσετε πλήρως το ΕΣΡ, το μόνο αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.

Σας είπα: επιστρέψτε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ που ανήκουν και εμείς θα στηρίξουμε. Και προσποιηθήκατε τάχα άγνοια για τις αρμοδιότητες που είχατε μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας. Αναφέρθηκε στην παράγραφο 2 του άρθρου 15 του Συντάγματος που προβλέπει΄οτι ο "έλεγχος" των ΜΜΕ ανήκει στο ΕΣΡ.

Γιατί μόνο 4 άδειες και όχι 14, 24 ή 34; Αν ενδιαφερόσασταν για την πολυφωνία, θα υπέθετε κανείς ότι θα θέλατε να δώσετε περισσότερες άδειες.

Έχω μιά απορία για την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της Φλωρεντίας: πείτε στον συντάκτη της πως όταν διαιρεί το 24 δια του 8, κάνει 3 και όχι 2.

Γιατί δεν επιβάλλετε ανώτατο αριθμό και σε άλλους τομείς της αγοράς; σούπερμαρκετ, κομμωτηρίων, εστιατορίων, Ένα πράγμα σας ενδιαφέρει, κύριε πρωθυπουργέ. Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσεις είστε η διαπλοκή, κύριε Τσίπρα. Είστε πιο παλιό κι απ' το παλιό.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μόλις ένας κρίκος σε μία αλυσίδα θεσμικής απαξίωσης της χώρας. Μετατρέπετε τη χώρα βήμα βήμα σε ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς. Επιδιώξατε να χειραγωγήσετε ανεξάρτητες αρχές. Παρακάμπτετε κάθε ΄εννοια αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις στελεχών στην Δημ. Διοίκηση. Επισπεύσατε τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Έχετε κάνει απόλυτη κατάχρηση των Πνπ. Τώρα, καταργείτε πλήρως το ΕΣΡ, με σκοπό να διαμορφώσετε εσείς όπως το επιθυμείτε το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι ολισθηρός. Δε θα αντέξει στο ΣτΕ η διάταξη. Θα ενεργοποιήσει και τα "θεσμικά ανακλαστικά" των Βρυξελλών.

Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Το ίδιο Σύνταγμα στο οποίο ορκιστήκατε κι εσείς κι εγώ να υπηρετήσουμε, παραβιάζεται βάναυσα σήμερα με την προτεινόμενη ρύθμιση.

Επιλέγετε την τακτική των καθεστωτικών πρακτικών. Εμείς δε θα σας το επιτρέψουμε. Ούτε εμείς ούτε το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Όλα τα κόμματα είναι απέναντι στις ρυθμίσεις που φέρατε. Όχι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση. Σας ανησυχεί η δυναμική που αναπτύσσει η ΝΔ.

Η ΝΔ θα αγωνιστεί για να αποτρέψει αυτό το ιδιότυπο θεσμικό Γκρέξιτ που δρομολογεί η κυβερνητική πλειοψηφία".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)