to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 27.04.2018

Αθλητισμός

Επανέρχεται προκλητικός ο Γιατζόγλου μετά την «πόρτα» στη Ν. Σμύρνη: «Φυσικά και είμαι φασίστας»!

Ο κόσμος του Πανιωνίου αρνήθηκε να δεχτεί τον Γιατζόγλου στον πάγκο της ομάδας του, κυρίως λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του προπονητή, που έχει εκφραστεί υπέρ της Χρυσής Αυγής κατά το πρόσφατο παρελθόν, και η ΚΑΕ Πανιώνιος ματαίωσε τη συνεργασία μαζί του: «Έχει τοποθετηθεί σε ακραίο πολιτικό χώρο, εκ διαμέτρου αντίθετo με τις διαχρονικές αξίες και ήθη του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ»


«Ούτε έξω έξω από το κλειστό δεν θα περάσει....»

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση πολλών οπαδών του Πανιωνίου, όταν την Πέμπτη το βράδυ πληροφορήθηκαν την ξαφνική απόφαση της διοίκησης της ομάδας τους, να αντικαταταστήσει, για τους υπόλοιπους 3 αγώνες της αγωνιστικής περιόδου, τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ Βαγγέλη Ζιάγκο με τον παλιό διεθνή Στιβ Γιατζόγλου.

«Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Βαγγέλη Ζιάγκο. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, την ομάδα θα αναλάβει ο Στήβ Γιατζόγλου με τους ίδιους συνεργάτες στο τεχνικό επιτελείο». 

Όμως, το άκουσμα της είδησης πως ο Στιβ Γιατζόγλου θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας έφερε... κύμα ξεσηκωμού στη Νέα Σμύρνη.

Πολλοί φίλοι του συλλόγου έδειξαν αμέσως την αντίθεση τους, κυρίως λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του προπονητή (που έχει εκφραστεί υπέρ της Χρυσής Αυγής κατά το πρόσφατο παρελθόν), και έτσι τελικά η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία της μαζί του πριν καλά-καλά αρχίσει!

Με λίγα λόγια ούτε μία μέρα δεν έκατσε στο πάγκο του Πανιωνίου ο Στιβ Γιατζόγλου.

Η διοίκηση της ΚΑΕ αποφάσισε να αναθέσει τελικά τα ηνία της ομάδας στον μέχρι πρότινος βοηθό του βοηθό προπονητή του Ζιάγκου, Δημήτρη Μισιακό. Όλα αυτά μόλις τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κι ενώ η ομάδα παλεύει για να πετύχει το... θαύμα της παραμονής!

H σημερινή ανακοίνωση της της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA

«Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA συναισθανόμενη τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των φιλάθλων στην απόφαση συνεργασίας με τον Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε ακραίο πολιτικό χώρο, εκ διαμέτρου αντίθετo με τις διαχρονικές αξίες και ήθη του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ, αποφάσισε την ματαίωση της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως γράφει και το περιοδικό HUMBA:

Διαβάζουμε στις δηλώσεις Γιαντζόγλου: «ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό.»

Και κάπου εκεί σε μια και μόνο φράση αντιλαμβανόμαστε το προφανές της αλήθειας. Είμαστε δυο κόσμοι σε πόλεμο. Και ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο όταν ο δικός μας κόσμος κερδίσει.

Ο αθλητισμός λοιπόν δεν είναι φασισμός. Ο αθλητισμός είναι ελευθερία, είναι χαρά, είναι ταύτιση, είναι συλλογικοποίηση είναι μια διαρκής μάχη με τις αντιφάσεις μας για να γίνουμε καλύτεροι. Όχι δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο αθλητισμός στον καιρό που τα εκατομμύρια χορεύουν γύρω μας, όχι δεν πέσαμε από κανένα συννεφάκι αλλά έχουμε μια δική μας θεώρηση στον αθλητισμό και στη ζωή και παλεύουμε γι' αυτή. Κι αυτή η θεώρηση δεν επιτρέπει σπιθαμή γης και δημόσιου λόγου σε φασίστες σαν κι εσένα Στιβ.

Ούτε στα γήπεδα ούτε και πουθενά...

Επανέρχεται προκλητικός ο Γιατζόγλου: Φυσικά και είμαι φασίστας!

Σε σημερινή επικοινωνία του με την ιστοσελίδα sdna, o Στιβ Γιατζόγλου δήλωσε:

«Υποτίθεται ότι υπάρχει δημοκρατία και ελεύθερος λόγος σε αυτή την χώρα. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες στον Πανιώνιο δείχνει το ακριβώς αντίθετο», ήταν η πρώτη κουβέντα στο SDNA, προτού προσθέσει: 

«Είναι δυνατόν τα πολιτικά φρονήματα κάποιου να καθορίζουν και την δουλειά του; Που γίνεται αυτό; Λες και ζούμε στο 1967 και στην Χούντα, που αν έλεγες πως είσαι κομμμουνιστής σε έστελναν στη Γιάρο. Έχουμε και τώρα αριστερή Χούντα δηλαδή; Δεν έχουμε ελευθερία στον λόγο μας; Πού ζούμε;»

Στο ίδιο... μοτίβο, συνέχισε λέγοντας: 

«Με κρίνουν για τα πολιτικά μου φρονήματα. Όχι για την δουλειά μου, όχι για την εμπειρία μου, ούτε γι'αυτό που είμαι. Είναι αδιανόητο να κανονίζει μία μικρή μερίδα ανθρώπων το τι θα συμβεί σε μία ομάδα. Εμένα μου έκαναν χάρη! Θα έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο για την ομάδα τους, ήξερα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε και παρόλα αυτά θα ερχόμουν για να την σώσω μέσα σε είκοσι μέρες».

Ο Γιατζόγλου δεν σταμάτησε εκεί πάντως και συνέχισε, τονίζοντας με έμφαση: «Και αυτοί έκαναν τα δικά τους... Τι σημαίνει "δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο"; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή... Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)