to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν το ΕΚΑΒ κόβει τον δρόμο του Άρη...

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και δείχνει πώς ένας υποψήφιος δήμαρχος (που επιζητεί διακαώς την ψήφο των πολιτών) συμπεριφέρεται στους πολίτες. Ωρα 5 το απόγευμα και ένα ασθενοφόρο καλείται να παραλάβει μια κυρία που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Καρύτση.


Αψογος και επαγγελματίας ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, αφού ήλεγξε την κατάσταση της γυναίκας, αμέσως μετά ενημέρωσε τον συνάδελφό του να φέρει το φορείο. Και ξαφνικά ήρθε από το πουθενά ένας κύριος (από αυτούς που μόλις τους βλέπεις καταλαβαίνεις ότι είναι... παράγοντες) και ζήτησε επιτακτικά να απομακρυνθεί αμέσως το ασθενοφόρο για να περάσει το αυτοκίνητο του υπουργού. Να φύγει, όμως, να πάει πού; Και ποιος υπουργός ήταν αυτός που ήταν τόσο βιαστικός και ήθελε να περάσει τη στιγμή που ακόμη μεταφερόταν με το φορείο η κυρία, η κατάσταση της οποίας φαινόταν ότι είχε επιδεινωθεί;
 

Ελα όμως που ο εν λόγω «παράγοντας», αν και παρατρεχάμενος πολιτικού, είχε και ιατρική άποψη, επιμένοντας να φύγει αμέσως έτσι όπως είναι το ασθενοφόρο γιατί βιάζεται ο υπουργός. Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατεία έμεινε έκπληκτος και είχε την περιέργεια να δει ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο υπουργός για χάρη του οποίου ακόμη και ασθενοφόρα πρέπει να μετακινούνται, κι ας κινδύνευε μια ανθρώπινη ζωή. Και ποιον νομίζετε ότι βλέπουν; Τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που υπενθυμίζω ούτε υπουργός είναι ούτε βουλευτής, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Οταν αντελήφθη την κατακραυγή και την οργή του κόσμου έκανε με χαμηλωμένο βλέμμα ότι ησχολείτο με το κινητό του και ότι τάχα δεν κατάλαβε τίποτα. (Μαρτυρίες από τον κόσμο καθώς και ο αριθμός πινακίδας του «κυρίου υπουργού» βρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)