to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όνειρα θερινής νυκτός

Το "success story" δεν επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς


Ο πρωθυπουργός, που έτυχε να περάσει χθες από τη Βουλή μετά από πολύ καιρό, αισθάνθηκε την ανάγκη να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του εν όψει του Αυγούστου, που λίγο-πολύ όλοι θα περάσουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Το "success story" δεν επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς, το χρέος ουρανομήκες, το ΔΝΤ λέει ότι οι μειώσεις μισθών ήταν λάθος, το ΙΟΒΕ βγάζει 3,5 εκατ. ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας, οι αυξημένες αφίξεις τουριστών δεν μεταφράζονται σε αυξημένα έσοδα ούτε σε βελτίωση της θέσης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία.

Τουναντίον, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στον κλάδο είναι τριτοκοσμική. Το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές έδειξε ότι ευνοεί μόνον τα "mall" και αυτά υπό προϋποθέσεις και κλείνει τα κανονικά καταστήματα. Ο πρόεδρος των μικρομεσαίων και υποψήφιος της Ν.Δ. Κορκίδης τα βρόντηξε και αποχώρησε. Την ίδια ώρα οι υπουργοί της κυβέρνησής του διαγκωνίζονται ποιος θα το παίξει πιο φιλολαϊκός και αποστασιοποιημένος, ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιείται. Και όταν πολιτεύονται έτσι οι υπουργοί, το μήνυμα που λαμβάνουν οι βουλευτές είναι σαφές: Έρχεται κάλπη - κατραπακιά, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα, που η κυβερνητική προπαγάνδα δεν είναι πλέον σε θέση να κρύψει, ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να πείσει χθες τους βουλευτές του ότι η υπόθεση των 180 εδρών που θα τους εξασφάλιζαν κοινοβουλευτικά την παραμονή στην εξουσία δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός αλλά επιτεύξιμος στόχος. Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Μεϊμαράκης, αφυδατώνοντας όμως την αφήγηση Σαμαρά, καθώς μίλησε για ανάγκη συνεδρίου επανεκκίνησης της παράταξης, η οποία, κατά την εκδοχή Σαμαρά, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Είναι λογικό και θεμιτό ο πρωθυπουργός να ντοπάρει τους βουλευτές του για να μη σπάσουν υπό το βάρος των απογοητευμένων ψηφοφόρων του. Όμως ο πρωθυπουργός θα είχε ελπίδες να πιστεύει ότι οι 180 θα συγκεντρωθούν και θα παρατείνουν την παραμονή του στο Μαξίμου αν η κοινωνική πραγματικότητα και η κατάσταση της οικονομίας το επέτρεπαν. Πράγμα που δεν συμβαίνει...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)