to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 12.12.2014

Πολιτική

Ωμή παρέμβαση Γιούνκερ: Η Ελλάδα να αποφύγει ένα "λάθος" αποτέλεσμα στις εκλογές

Ο επικεφαλής της Κομισιόν παίρνει ευθεία θέση στα εσωτερικά ζητήματα μίας (κατά τ' άλλα) ανεξάρτητης χώρας όπου (ακόμα) ισχύει η λαϊκή κυριαρχία, καλώντας τους Έλληνες να μην εκλέξουν «εξτρεμιστικές δυνάμεις» στην εξουσία (!) και προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε «γνωστά πρόσωπα» στην εξουσία


Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι είναι κατανοητή η ωμή παρέμβαση Γιούνκερ γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται. Την ίδια στιγμή, όμως,  η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Ολοένα και περισσότεροι, μάλιστα, θέτουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων στρατηγικών στην Ευρώπη, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Το σχετικό δημοσίευμα όπως αναπαράγεται στα περισσότερα ΜΜΕ:

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει ένα «λάθος» αποτέλεσμα στις εκλογές, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην εκλέξει «εξτρεμιστικές δυνάμεις» στην εξουσία, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε «γνωστά πρόσωπα».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Observer, «πρόκειται για την ισχυρότερη μέχρι στιγμής παρέμβαση από την ΕΕ στην ελληνική προεκλογική εκστρατεία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Observer, ο Juncker τόνισε πως «οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», στη διάρκεια συζήτησης στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση.

Απέφυγε δε να δώσει ρητές πολιτικές συμβουλές εν όψει του πρώτου γύρου προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, αλλά δήλωσε: «δεν θα ήθελα να έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις».

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας θεωρούνται «ακραίες δυνάμεις», ο Juncker απάντησε ότι «θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τους πολλούς απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών.  Κάθε κόμμα που συμμετέχει στις εκλογές, πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θα σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά θα προτιμούσα εάν εμφανιζόταν (μετά από τις εκλογές) γνωστά πρόσωπα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)