to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:10 | 02.10.2013

Πολιτική

Ολονύκτια μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα από τους χρυσαβγίτες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 και η απολογία του Γιάννη Λαγού. Έτσι, εκκρεμεί η απολογία του Νίκου Μίχου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.


Το απόγευμα οδηγείται στην Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και αύριο ο Χρήστος Παππάς. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι η δίωξή τους είναι πολιτική.   Ολονύκτια  μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του  εισαγγελέα  των τεσσάρων συλληφθέντων βουλευτών της ΧΑ που κατηγορούνται  για διεύθυνση  εγκληματικής οργάνωσης. Το απόγευμα οδηγείται στην Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και αύριο ο Χρήστος Παππάς. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι η δίωξή τους είναι πολιτική  και η σύλληψή τους αντισυνταγματική. Κοινή για τους 4 βουλευτές η απόφαση του εισαγγελέα.
 
Εκκρεμούν 9 ακόμη εντάλματα σύλληψης.

Η απολογία Κασιδιάρη

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7 ολόκληρες ώρες, η απολογία του πρώτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

Η απολογία του βουλευτής της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στις 15.45 και έληξε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως "εκπαιδευτή δολοφόνων", από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παναγιώταρος: Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω τον Ρουπακιά...

Σειρά πήρε ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ενώ χαρακτήρισε το κατηγορητήριο αστείο και ότι κατηγορείται από ψευδομάρτυρες με κατασκευασμένα στοιχεία, αναφέροντας ότι οι δικογραφίες στηρίζονται σε τυχαία γεγονότα ενώ οι μαρτυρίες αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Επίσης, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και πως τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες, ενώ φέρεται να κατέθεσε ότι το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γιάννη Λαγό ήταν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα που γίνεται σε τακτικές ώρες με τον συνάδελφό του.

O ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως «δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα στις συγκεντρώσεις μας. Έρχονται κάποιοι με σβάστικες στις μπλούζες και άλλοι με τον Τσε Γκεβάρα». Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Ο εθνικιστής Λαγός, για... το καλό της Ελλάδας

Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία τελείωσε γύρω στις 7 το πρωί, ενώ εκκρεμεί η απολογία του Νίκου Μίχου.

Ο Λαγός που σύμφωνα με φάκελο της ΕΥΠ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο που περιλαμβάνει μαστροπία, προστασία, παράνομη οπλοκατοχή κ.ά., φαίνεται να είπε πως "είμαστε Ελληνες εθνικιστές και οχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας. Για το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο είπε ότι "ουδέποτε ίσχυε και δεν το αναγνωρίζουμε".

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, stokokkino.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)