to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ν. Κωνσταντόπουλος: Να εξηγήσει η κυβέρνηση τα περί δεδομένων βουλευτών για την προεδρική εκλογή

«Τόσο σε σχετικές δηλώσεις μου όσο και στον εισαγγελέα τόνισα την υποχρέωση της Κυβέρνησης να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε ότι, είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν οι 180 βουλευτές αμέσως και αφού έκλεισε βιαστικά τη Βουλή», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού .


Με τις καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, συνεχίστηκε και σήμερα (Τρίτη) η εισαγγελική έρευνα που διενεργεί ο εφέτης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος σχετικά με τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παροχές σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.

Σε δήλωση του σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι «τόσο σε σχετικές δηλώσεις μου όσο και στον εισαγγελέα τόνισα την υποχρέωση της Κυβέρνησης να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε ότι, είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν οι 180 βουλευτές αμέσως και αφού έκλεισε βιαστικά τη Βουλή.

Διατύπωσα τη θέση που επί δεκαετίες υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει πολιτική θέληση των Κυβερνήσεων να αντιμετωπιστεί η διαβρωτική δράση του πολιτικού χρήματος».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος, ενώ την περασμένη εβδομάδα προηγήθηκαν οι καταθέσεις του διευθυντή της εφημερίδας, Kontra News, Αιμίλιου Λιάτσου που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης,  ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)