to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 13.01.2014

Κοινωνία

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ξεπουλήματος του Ελληνικού - Υπό έξωση το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης

Η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.


Για τη διευκόλυνση της εκποίησης έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση του χώρου από φορείς και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις εντός της έκτασης, αδιαφορώντας για την κοινωνική σημασία του έργου τους.

Σε μία κίνηση επίδειξης δύναμης, η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών ενεργοποίησε πρόσφατα τις διαδικασίες αποβολής αρκετών συλλόγων από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν στην έκταση του Ελληνικού. Μεταξύ αυτών είναι ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» και η Ένωση Ποντίων Σουρμένων που αντιμετωπίζονται ως καταπατητές και στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 185.000€ για δήθεν αυθαίρετη χρήση των χώρων από το 2008.

Όμως είναι γνωστό ότι:

• Οι δύο σύλλογοι δε χρησιμοποιούν τους χώρους εντός του πρώην αεροδρομίου αυθαίρετα, αλλά μετά από παραχώρηση που τους έγινε. 

• Οι χώροι που παραχωρήθηκαν στους δύο συλλόγους δεν εγκαταλείφθηκαν, ούτε καταστράφηκαν όπως πάρα πολλοί άλλοι στο πρώην αεροδρόμιο, αλλά αντίθετα αναβαθμίστηκαν και συντηρούνται εδώ και χρόνια με εθελοντική εργασία και χρήματα των μελών τους.

• Στους χώρους αυτούς παράγεται πλούσιο πολιτιστικό έργο, προς όφελος όχι μόνο των μελών τους, αλλά συνολικά του ποντιακού και κρητικού στοιχείου και της ευρύτερης κοινωνίας. 

• Τη στιγμή που εκδιώκονται πολιτιστικοί σύλλογοι, αφήνονται ανενόχλητες παράνομες επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό τονίζει: "Η εκδίωξη φορέων από το Ελληνικό θα αποτελέσει μία πρώτη σοβαρή απώλεια στον αγώνα ενάντια στην αλόγιστη ιδιωτικοποίηση της έκτασης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Αντίθετα, η παραμονή όλων των φορέων και των χρήσεων που είναι συμβατές με τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου θα αποτελεί μία πράξη αντίστασης στο καταστροφικό έργο της κάθε κυβέρνησης."

Η Ελένη Μπελιά, υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με την δημοτική κίνηση «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» μιλάει "Στο Κόκκινο" για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να μπει σε αυτόν τον αγώνα για τη ζωή όλη η Αθήνα, για να παραμείνει το Ελληνικό δημόσιος ελεύθερος χώρος, στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.

Αύριο, Τρίτη 14 Ιανουαρίου, το «ΚΟΚΚΙΝΟ» πηγαίνει στο Ελληνικό. Στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης, το οποίο τελεί υπό έξωση καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία ξεπουλήματος του Ελληνικού. Η «φυλή των φίλων» και ο Κώστα Αρβανίτης από τις 7 έως τις 10 το πρωί εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού κέντρου Ελληνικού και δίνει φωνή σε εκείνους που λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας γης.

Καλούνται όσοι πολίτες θέλουν να ενώσουν την φωνή τους με τον Δήμαρχο της πόλης, τους τοπικούς φορείς που εκδιώκονται από την περιοχή, τους πανεπιστημιακούς, τους δασκάλους και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιστέκονται να δώσουν το παρών το πρωινό της Τρίτης στο Ελληνικό.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν :Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης -  Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια στο ΕΜΠ και δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων - Νίκος Μπελαβίλας, πανεπιστημιακός ΕΜΠ - Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός - Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργος Βήχας, γιατρός του Κοινωνικού Μητροπολιτικού Ιατρείου.  

 

Εδώ μπορείτε να υπογράψετε το σχετικό petition ενάντια στην αυθαίρετη και άδικη εκδίωξη συλλόγων από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)