to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 14.03.2015

Κοινωνία

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά επεισόδια στο Βόλο

Δήλωση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου, Τζήκα Δανάης, Δελημήτρου Κώστα, Παπανάτσιου Κατερίνας και Μπαλλή Μάκη για τα γεγονότα της Παρασκευής στο Βόλο, με την επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους έξω από το χώρο όπου γινόταν η συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ


Διαβάστε για τα χθεσινά γεγονότα, εδώ: 

Συγκρούσεις και δακρυγόνα στο κέντρο του Βόλου - Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για τον Κανονισμό Άρδευσης  συμπολίτες μας διεκδίκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα  τους να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με ένα ζήτημα κομβικής σημασίας της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Βόλου φρόντισε να αποκλείσει τις τοπικές κοινότητες από τη διαδικασία διαβούλευσης. Είναι σαφές, ότι τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά, η δημοτική αρχή όφειλε να συμπεριλάβει στη διαδικασία της διαβούλευσης και τους πολίτες ως άμεσα ενδιαφερόμενους.

Η συμπεριφορά του Α. Μπέου δε συνάδει με το ρόλο του Δημάρχου, καθώς ο λόγος του είναι διχαστικός και οι εκφράσεις, που χρησιμοποιεί απευθυνόμενος σε πολίτες, δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές είναι υβριστικές και συκοφαντικές. 

Η βίαιη κατάληξη της σημερινής συνεδρίασης είναι ενδεικτική της αντιδημοκρατικής στάσης, που κρατά ο Δήμαρχος Βόλου απέναντι σε πολίτες, που ασκούν το δικαίωμα τους να εκφράζουν την άποψη τους σε σχέση με ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την τοπική κοινωνία, όπως η διαχείριση του νερού. 

Καταδικάζουμε τη χρήση βίας από την αστυνομία, που σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security) όχι μόνο απαγόρευσαν τη δυνατότητα προσέγγισης και εισόδου στο χώρο της ΔΕΥΑΜΒ, παραβιάζοντας έτσι και την από το νόμο οριζόμενη αρχή της δημοσιότητας των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης,  αλλά επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους. 

Εκ μέρους των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας έγινε άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, απόρροια της οποίας ήταν η δέσμευση για διερεύνηση των γεγονότων και απόδοσης ευθυνών.

 
tags: Βόλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)