to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 10.04.2013

Πολιτική

Οι προειδοποιήσεις - απειλές Δένδια για την Ιερισσό

Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής με αφορμή τη σύλληψη δύο ατόμων για την υπόθεση της επίθεσης στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο.


"Εκρίθη και αν θέλετε την άποψή μου μάλλον καλώς εκρίθη ότι αν αυτό το ένταλμα εκτελείτο χθες το απόγευμα, δεδομένης της πιθανολογούμενης και προφανούς εκ του αποτελέσματος αντίδρασης των κατοίκων, θα γινόταν μακελειό. Κρίθηκε λοιπόν ότι το σωστό είναι να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι και ορθώς αιφνιδιάστηκαν", ανέφερε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε: "Υπήρξε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης συγκεκριμένων ατόμων για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων, νομίζω για δέκα κακουργήματα και δώδεκα πλημμελήματα και η αστυνομία κινήθηκε για την εκτέλεση, παρουσία δικαστικού λειτουργού των συγκεκριμένων ενταλμάτων. Υπήρξε πρόσκληση για παράδοση, άρνηση παράδοσης των ανθρώπων οι οποίοι έπρεπε να συλληφθούν και από εκεί και πέρα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και παρουσία οργάνων της δικαστικής αρχής, η αστυνομία διέρρηξε τις πόρτες των συγκεκριμένων κατοικιών και συνέλαβε τους υπόδικους. Όταν υπάρχει άρνηση, αυτό ακριβώς προβλέπεται".

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Εάν οποιαδήποτε κοινότητα, χωριό ή κωμόπολη στην Ελλάδα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και να εφαρμόσει δικό του Σύνταγμα, δικό του δίκαιο και τον αυτοδικαίως κανόνα ζωής αυτό δεν πρόκειται να περάσει".

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)