to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 04.03.2014

Πολιτική

"Οι ουκρανικές αρχές έχουν αναγνωριστεί από ΕΕ και ΝΑΤΟ" η (μη) απάντηση Βενιζέλου στις επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως αναγνώρισε μια ουκρανική κυβέρνηση με νεοναζιστικά στοιχεία, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως σε αντίθεση με τη γνώμη της αντιπολίτευσης οι νέες αρχές έχουν αναγνωριστεί από ΕΕ και ΝΑΤΟ


Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο η Ουκρανία που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακροδεξιά, αφού και στην Ελλάδα τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων εμφανίζονται αυξημένα. "Ίσως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα, καθώς τέτοιου είδους συνθήκες θέτουν την κυβέρνηση υπόλογη στην Ευρώπη", πρόσθεσε ο Ε. Βενιζέλος, επιχειρώντας μια σύγκριση αβάσιμη, αφού οι νεοναζί στην Ελλάδα, όχι μόνο δε συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά είναι και υπόδικοι. Με τη συμβολή μάλιστα της κυβέρνησης στην οποία ο ίδιος συμμετέχει. 

Καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε εκπομπή θέλει να μετασχηματιστεί σε κόμμα
 

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για Το Ποτάμι, το νέο πολιτικό φορέα που ιδρύει ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

«Εγώ προς ώρας ασχολούμαι με την Αζοφική Θάλασσα (έμμεση αναφορά για τα γεγονότα της Ουκρανίας). Δεν ασχολούμαι με Το Ποτάμι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε εκπομπή θέλει να μετασχηματιστεί σε πολικό κόμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά. (in.gr)

Διαβάστε το editorial του left: Ο κ. Βενιζέλος δεν ενοχλείται από τους Ουκρανούς ναζί… και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία: ΣΥΡΙΖΑ: Ουραγός των εξελίξεων στην Ουκρανία η ελληνική κυβέρνηση 

Δείτε ακόμα: Ουκρανοί ναζί, οπλισμένοι με ρόπαλα και σφυριά, τρομοκρατούν δημοτικούς συμβούλους (βίντεο) 
 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)