to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 14.09.2013

Κοινωνία

Οι ναζί ιδρύουν «σωματείο» μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική

Ακόμα και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΖΠ) με τη μακρά δημοκρατική ιστορία και τους συνδικαλιστικούς αγώνες βρήκαν «δίοδο» οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ετοιμάζονται να ιδρύσουν σωματείο και οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν έτοιμο το καταστατικό, το οποίο θα καταθέσουν προς έγκριση στο Πρωτοδικείο.


Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου 


Πληροφορία που επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες, καθώς με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους την 1η Σεπτεμβρίου 2013 προειδοποιούν τους «εργατοπατέρες που κατήντησαν τις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες σε αυτή την κατάσταση» ότι «εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος θα υπάρξει επίσημο σωματείο της Χρυσής Αυγής και τότε αυτά που οι ίδιοι δεν τολμούσαν να κάνουν τόσα χρόνια, θα γίνουν πραγματικότητα». Δίνουν μάλιστα και ραντεβού σε λίγες μέρες στη Ζώνη για την επίσημη ανακήρυξη του σωματείου τους. 


Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό των εργαζομένων στη Ζώνη και ειδικά όταν έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες ότι βρέθηκαν 129 εργαζόμενοι(;) να υπογράψουν το καταστατικό. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι εδώ και καιρό έβλεπαν το «κακό να έρχεται», καθώς σ' αυτό το ρυπαρό παιχνίδι είχαν μπει για τα καλά οι εργολάβοι, οι οποίοι παρακινούσαν τους εργαζόμενους να ενταχθούν στο υπό ίδρυση «σωματείο» της ναζιστικής οργάνωσης. Η κίνηση αυτή των εργολάβων αναφέρεται ξεκάθαρα και στη χθεσινή ανακοίνωση πέντε ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ) με αφορμή τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών των σωματείων της ΝΖΠ και μελών του ΚΚΕ. 


«Η άνανδρη επίθεση από τα φασιστοειδή τσιράκια της εργοδοσίας και γνωστοί στην κοινωνία του Περάματος, με ρόπαλα και σιδερολοστούς οδήγησαν 9 άτομα στο νοσοκομείο... Μες στην καπιταλιστική κρίση ξετρυπώνουν σαν τα σκουλήκια για να παίξουν ρόλο υπονομευτικό απέναντι στους εργαζόμενους» δηλώνουν οι ναυτεργάτες. Αλλά και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης, από τα θύματα της χρυσαυγίτικης επίθεσης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο «Κόκκινο» είπε: «Οι μεγαλοεργολάβοι της Ζώνης είναι πίσω από την επίθεση και αυτοί που μας επιτέθηκαν είναι άνθρωποί τους, στελέχη τους». 


Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)