to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 12.06.2014

Κοινωνία

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους «Δρομείς Χωρίς Σύνορα»


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2014-  Με κεντρικό μήνυμα «Κάθε χιλιόμετρο μετράει», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) ετοιμάζονται για τρίτη συνεχή χρονιά να ζήσουν την εμπειρία του Μαραθωνίου της Αθήνας, καλώντας το κοινό των Δρομέων Χωρίς Σύνορα να δηλώσει έγκαιρα τη συμμετοχή του. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Ξενίας 15, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 9π.μ.-5μ.μ., Τηλ. 210 5 200 500). Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου.
 
Φέτος, όπως και πέρυσι, η ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» θα τρέξει για τα θύματα των ανθρωπιστικών κρίσεων παντού όπου συμβαίνουν στον κόσμο, για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του κορυφαίου αθλητικού θεσμού που για 32 ολόκληρα χρόνια τιμά το αθλητικό ιδεώδες και την κοινωνική προσφορά.

Πέρυσι, 1060 δρομείς υποστήριξαν έμπρακτα τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύοντας χιλιόμετρα αλληλεγγύης και στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα προσφοράς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μεταξύ αυτών ήταν και η πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης, Μαριέττα Φαφούτη, η οποία δήλωσε: «Το να τρέχεις με εκατοντάδες ανθρώπους για τον ίδιο ακριβώς σκοπό –τον πόνο του άλλου- είναι μια από τις πιο συγκινητικές εμπειρίες που θα μπορούσε κανείς να ζήσει. Γιατί τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι μόνος. Και αυτό είναι η ελπίδα». 
 
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν τους «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» να μοιραστούν και φέτος την εμπειρία της συμμετοχής στα αγωνίσματα των 5χλμ, των 10 χλμ ή του Κλασικού Μαραθωνίου  στα 42 χλμ. Πρόκειται για αποστάσεις που πολλοί ασθενείς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύουν καθημερινά προσπαθώντας να επιβιώσουν από τον αποκλεισμό και τη στέρηση από βασικά αγαθά όπως η περίθαλψη, το νερό, η τροφή. Για τους "Δρομείς Χωρίς Σύνορα" είναι ένας αγώνας αλληλεγγύης που στόχο έχει να απαλύνει τον πόνο όλων εκείνων που δοκιμάζονται σκληρά.
 
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στοwww.msf.gr/athensmarathon2014
 
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στην ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και γίνετε μέρος της ομάδας όπου κάθε χιλιόμετρο μετράει γιατί σώζει ζωές!
 
Εγγραφές 
Καθημερινά στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Ξενίας 15, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 9π.μ.-5μ.μ.
Τηλ. 210 5 200 500
Email: [email protected]
www.msf.gr/athensmarathon2014
 
Συμμετοχές
Περιορισμένος αριθμός θέσεων σε όλα τα αγωνίσματα. Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 29 Αυγούστου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)