to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:03 | 01.07.2015

Πολιτική

Οι εξελίξεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου - Δεν θα υπάρξει απόφαση του Eurogroup πριν το δημοψήφισμα (συνεχής ενημέρωση)

Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του πρωθυπουργού - Καμία απόφαση από το Eurogroup μέχρι το δημοψήφισμα- Το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας σε νέο του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό - Πυκνώνει η αντιπαράθεση για το δημοψήφισμα, υπέρ του «Όχι» οι πολίτες, σύμφωνα με τα πρώτα γκάλοπ


Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του πρωθυπουργού. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν (αναλυτικά εδώ). Επίσης χθες η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε την Τρίτη διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή αν θα διεκδικήσουμε άμεσα μια βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι σταθερή επίτευξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με όρους όμως βιωσιμότητας και προοπτικής.

Παράλληλα, ενώ γίνεται προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η ασφυξία ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα που προκάλεσαν οι εταίροι, οι πολίτες εμφανίζονται στις πρώτες δημοσκοπήσεις να τάσσονται υπέρ του όχι, με το σχετικό ποσοστό όμως να μειώνεται μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Διαβάστε μεταφρασμένη την πλήρη πρόταση των θεσμών

Οι εξελίξεις σε liveblog:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)