to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:24 | 19.09.2015

Πολιτική

Όλες οι δημοσκοπήσεις στην τελική ευθεία προς τις κάλπες (ενημέρωση)

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής - Η δημοσίευση ενημερώνεται με κάθε νέα έρευνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας


Προβάδισμα της ΝΔ με 1,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, λίγες ώρεςπριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από τους αναποφάσιστους, καθώς στην τελική εκτίμηση εκλογικής επιρροής με κατανομή των αναποφάσιστων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32,5% έναντι 31,5%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την νέα και τελευταία προεκλογική δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε απόψε το Mega. Οριακή είναι η διαφορά της Χρυσής Αυγής από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% έναντι 26% της Ν.Δ. Η Χρυσή Αυγή έπεται με 6,1% , το ΠΑΣΟΚ με 6% , τοΚΚΕ με 5,7% , το Ποτάμι με 4,8% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων διαμορφώνεται στο 2,8% , ενώ το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 12%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξημένη συσπείρωση στο 65% από 60% πριν από 7 ημέρες, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 80%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα με αυξημένο ποσοστό σε ό,τι αφορά το ποιος μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο (στο 34,5% από 29,1%). Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 30% από 27,%.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και ο νικητής του debate των "2" , αφού το 40% των πολιτών εκτιμούν ότι ήταν πιο πειστικός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο αξιολογούν ως πιο πειστικό το 35,4% των πολιτών.

Καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα της Public Issue, η οποία διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.009 ατόμων, για το site της «Αυγής».

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 30%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, που συγκεντρώνουν από 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 24%.

Στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της Public Issue που είχε δημοσιευτεί στην «Αυγή της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. συγκέντρωναν από 31%.

Στην εκτίμηση κατανομής των εδρών στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 139 έδρες, η Ν.Δ. 81, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 22, η Χρυσή Αυγή 19, το ΚΚΕ 18, το Ποτάμι 12 και η Λαϊκή Ενότητα 9.

******************************************

Δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, νέα δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του iefimerida δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 0,7% έναντι της ΝΔ και μια Βουλή που μπορεί να είναι από εξακομματική έως οκτακομματική, καθώς το 3% αγγίζουν η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων. 2,5% στην στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2% έναντι 27,5% της ΝΔ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,45%, Το Ποτάμι 4,1%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%. Στο 9,3% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα της έρευνας

************************************************************

 

************************************************************

Περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας, στις 3 μονάδες, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ καταγράφει η έρευνα της ProRata για το efsyn.gr, δύο ημέρες πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής, ενώ στη βουλή μπαίνουν επτά κόμματα, με τους ΑΝ. ΕΛΛ. και τη Λαϊκή Ενότητα να μένουν εκτός. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαμηλά (59%), ενώ της Ν.Δ αρκετά ψηλά (83%). Η προέλευση των αναποφάσιστων, ως προς την ψήφο του Ιανουαρίου, είναι κατά κύριο λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ (34%) και δευτερευόντως από την «Αποχή/άκυρο/λευκό» (17%) και από τα «Υπόλοιπα κόμματα» (16%). Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 27,5%, η Ν.Δ 24,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Λαϊκή Ενότητα 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, «Άλλο» 2%, «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 14%, Άκυρο/Λευκό 2%, Αποχή 13%. 

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησητης ΚΑΠΑ Research για το Βήμα. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η Νέα Δημοκρατία 28,4%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το ποσοστό του 7,4%. 

Σε δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ισοψηφούν στο 28% με το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή να ακολουθούν στην τρίτη θέση με 6,5%.

Την πέμπτη θέση μοιράζονται Ποτάμι και ΚΚΕ με 5% ενώ η Λαϊκή Ενότητα έπεται στο 3,5%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 5,5%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 60% ενώ της Ν.Δ. στο 81%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με 36% έναντι 35% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Κανένας από τους δύο δηλώνει το 27%. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 51% έναντι 37% της Ν.Δ. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% , το ΚΚΕ με 6,2% , το Ποτάμι με 5,9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%. Οι ΑΝΕΛ τέλος, εξασφαλίζουν ποσοστό 2,7%.

*****

Αντίθετα, σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «newsit.gr», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή έπεται στο 6,2%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,7% , το Ποτάμι με 4,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,7% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.

Κάτω του 3% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%.

​*****

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice για τα dikaiologitika.gr, που διεξήχθη σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29% και προηγείται με 3,6% της Ν.Δ που ακολουθεί με 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η  ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.

Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

«Που πάνε οι ψήφοι όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα;». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 65,2% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 6,8% μετακινείται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αξίζει να σημειωθεί  πως το 7,9% του «ΟΧΙ» δηλώνει πως θα ψηφίσει ΝΔ στις επικείμενες εκλογές.

​*****

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας "Μetrisi" λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 1,4% και συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,6% ενώ ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,1%, το Ποτάμι 4,7% ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ποσοστό 3,2%.

Σε απόσταση αναπνοής η Ένωση Κεντρώων με 3,1% ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,7%.

Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% έναντι 31,4% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ν.Δ. υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πολλά θα κριθούν από την οριστική επιλογή του 18,5% των ερωτώμενων οι οποίοι αν και δηλώνουν την πρόθεση ψήφου ενός εκ των κομμάτων δεν εκφράζουν τη βεβαιότητα για την επιλογή τους.

Κρίσιμη παράμετρος είναι και το ποσοστό 11,7% της συνολικής αδιευκρίνιστης ψήφου, των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων, σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, σχηματίζεται κατά 36,9% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου 2015 και κατά 30,1% από ψηφοφόρους που είτε απείχαν είτε δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Η Ν.Δ. παρουσιάζει συσπείρωση 84,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, παραμένει αποσυσπειρωμένος με 66,8%. Το ισοζύγιο εισροών - εκροών μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ παραμένει 1:3 υπέρ της Ν.Δ. Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 5,6% μετακινείται προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ αντίστροφα, η Ν.Δ. "παίρνει" ποσοστό 20,9% από τους ΑΝΕΛ, 18,3% από το Ποτάμι, 9,7% από τη Χρυσή Αυγή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)