to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 15.03.2016

Πολιτική

Οι δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου και του Τ. Χέντελ μετά το working group παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η Επιτροπή μου προσπαθεί να στηρίξει την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να βγει από αυτή τη φοβερή κατάσταση, την οποία δημιούργησε η πολιτική λιτότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τ. Χέντελ, πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του Προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του Die Linke και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς - GUE/NGL (Τόμας Χέντελ) μετά την Ολοκλήρωση του Working Γκρουπ παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, νωρίτερα σήμερα Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016, έχουν ως εξής: 

(το βίντεο περιέχει υπότιτλους, πατήστε CC για να εμφανιστούν)

Γιώργος Κατρούγκαλος - Υπουργός Εργασίας

Ενημέρωσα την Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Ελληνικών Διαπραγματεύσεων που έχει συστήσει το Ευρωκοινοβούλιο για το πως προχωρούν οι διαπραγματεύσεις σε σχέση με το μεγάλο θέμα των συντάξεων. Έχουμε κατακτήσει, για λόγους, όχι μόνο διαφάνειας, αλλά και ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το τι γίνεται στο μεγάλο αυτό μέτωπο. ενημέρωσα λοιπόν τους ευρωβουλευτές ότι εμείς θα σεβαστούμε μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις μας, αλλά στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που έχει εθνικό σχεδιασμό και επιδιώκει και ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, τους εξήγησα και νομίζω το αποδέχθηκαν όλοι ότι απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου, που ουσιαστικά θέτουν στο τραπέζι πράγματα για τα οποία ποτέ δεν έχουμε συμφωνήσει και που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι οι διαπραγματεύσεις, αν και σκληρές πρόκειται να έχουν ένα αίσιο τέλος, και το βάρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό.  

Τόμας Χέντελ Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γερμανός Ευρωβουλευτής του Die Linke και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς - GUE/NGL:

Η Επιτροπή μου προσπαθεί να στηρίξει την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να βγει από αυτή τη φοβερή κατάσταση, την οποία δημιούργησε η πολιτική λιτότητας. Πρώτον, συζητήσαμε για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα - αυτό είναι το έργο του Σίσυφου για την Ελλάδα να το κάνει, αλλά είναι πολύ επείγον, τόσο για την κοινωνική διάσταση στην Ελλάδα, όσο και για την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Το δεύτερο που συζητήσαμε είναι τα Εργασιακά Δικαιώματα στην Ελλάδα, τα δικαιώματα των συνδικάτων, αλλά και τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, ατομικά, και το τρίτο ήταν η πρόταση που έχουμε να συζητήσουμε την επόμενη φορά για να βρούμε συγκεκριμένα σχέδια για παλέψουμε εναντίον της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα σε συνδυασμό με ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Θουριγγίας και της ελληνικής κυβέρνησης. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε πολλά για τους άνεργους νεολαίους στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)