to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 16.06.2014

Κοινωνία

Οι άνθρωποι των υπονόμων

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


Το Σάββατο που μας πέρασε, λίγο πριν πάω στην Πλατεία Κλαυθμώνος για το Athens Pride, πήγα για καφέ μ’ ένα φίλο μου πίσω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Σταδίου. Κάποια στιγμή είδαμε κάπου 10-15 τσογλάνια να μαζεύονται. Ήταν μια ομάδα φασιστόμουτρων. Ένα από αυτά τα καθυστερημένα φορούσε μπλουζάκι που έγραφε κάτι περί υπεράσπισης της «ελληνικής οικογένειας».

Λίγη ώρα αργότερα πήγαν στο φανάρι της Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, σε απόσταση δηλαδή ασφαλείας από την Πλατεία Κλαυθμώνος, πέταξαν μερικά χαρτάκια με συνθήματα και έτρεξαν να κρυφτούν και πάλι στους υπονόμους τους.

Αυτή είναι η ποιότητα των φασισταριών στη σημερινή Ελλάδα. Όσο βρισκόντουσαν στο ακαταδίωκτο των κρατικών μηχανισμών, κυκλοφορούσαν και μαχαίρωναν απροστάτευτους μετανάστες και αριστερούς. Σήμερα, αυτά τα ανθρώπινα σκουπίδια, ξεμυτίζουν δειλά και χάνονται γρήγορα-γρήγορα στους υπονόμους τους. Όταν συλλαμβάνονται από τους μπάτσους δηλώνουν άσχετοι, περαστικοί. Είναι πάντα έτοιμοι να αποκηρύξουν τη ναζιστική ιδεολογία τους. Άθλια υποκείμενα, ντροπή του ανθρώπινου είδους, σκιές ανολοκλήρωτων ανθρώπων.

Και, ασφαλώς, ότι πράττουν υπενθυμίζει τη σχιζοφρένεια της «ιδεολογίας» τους. Προσέξτε το τρικάκι της φωτογραφίας. Υποτίθεται ότι οι φασίστες είναι εθνικιστές. Ωστόσο υπογράφουν στα γερμανικά ως Brigade Hellas με τυπογραφικούς χαρακτήρες που άρεσαν στους Γερμανούς ναζί. Θαυμαστές, λοιπόν, ενός καθεστώτος που κατέλαβε την Ελλάδα και ευθύνεται για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκρούς.

Επιπλέον, οι ναζί διαμέλισαν την Ελλάδα τριχοτομώντας την. Παραχώρησαν τη Θράκη στη (σύμμαχό τους τότε) Βουλγαρία, και μοίρασαν την υπόλοιπη Ελλάδα σε ζώνες κατοχής, μια γερμανική και μια ιταλική. Εάν οι ναζί είχαν κερδίσει τον πόλεμο η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κατά πολύ μικρότερη εδαφικά. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τους Χρυσαυγίτες να είναι θαυμαστές του Χίτλερ, της ναζιστικής Γερμανίας και ταυτόχρονα «Έλληνες εθνικιστές».

Σχιζοφρενές;

Ω, ναι! Και μάλιστα πολλών μποφόρ!

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, η θέση των σημερινών Ελλήνων φασιστών είναι και αυτή τριχοτομημένη. Ανήκει:

Στη φυλακή, στα ψυχιατρεία, στους υπονόμους.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)