to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 19.06.2013

Πολιτική

Οι 3.000 του Τσίπρα

Του Γιώργου Αναδρανιστάκη


Δυόμισι λεπτά αφιέρωσε το κεντρικό δελτίο του Μega στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα. Άντε να πω τρία, για να μην αδικήσω τους εκλεκτούς συναδέλφους Όλγα και Γιάννη, που είχαν φιμωθεί τόσες μέρες από την ΕΣΗΕΑ και ήθελαν να τα πουν να ξεχαρμανιάσουν, οπότε πού να βρεθεί χρόνος. Προς το τέλος του δελτίου, πάντως, βρέθηκαν οκτώ λεπτά για ένα συνέδριο στοματικής υγιεινής και πολύ σωστά, διότι ο στόμας του Έλληνος, που ζυγό δεν υποφέρει, διέρχεται εσχάτως κρισίμους στιγμάς. Συγκεκριμένα, βρωμάει από την πείνα.

Περίπου τρία λεπτά αφιέρωσε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤ1. Αν ήθελε ο Τσίπρας περισσότερο χρόνο στο κανάλι του Κυριακού, να την εκφωνούσε την ομιλία στα τούρκικα ή έστω να έλεγε κάτι καλό για τις παράκτιες βίλες των εφοπλιστών. Στον ΣΚΑΪ ήταν πιο κιμπάρηδες. Αφιέρωσαν στον Τσίπρα πέντε ολόκληρα λεπτά, τα δύο για να δείξουνε την ομιλία του και τα άλλα τρία για να τη στηλιτεύσουνε. Αν θες περισσότερο χρόνο, πρόεδρε, να πας την Κυριακή να φυτέψεις πεύκα στον Κοκκιναρά. Τα φυτεύουνε τα δέντρα το πρωί οι εθελοντές και το βράδυ πάει κρυφά ο Αλαφούζος και τα ξεριζώνει, για να τους τα δώσει να τα φυτέψουνε και την επόμενη Κυριακή. Σιγά μην αγοράζουμε κάθε βδομάδα καινούργια δέντρα για τα ψώνια που νομίζουν ότι φυτεύοντας ψωρόπευκα θα κάνουν το Δουργούτι Αμαζόνιο.

Ξημέρωσε ο Θεός τη μέρα του, κρεμάστηκαν στα περίπτερα οι εφημερίδες, και, ω του θαύματος, "Τα Νέα" και το "Έθνος" δεν είχαν στην πρώτη τους σελίδα ούτε μία λέξη για τη συγκέντρωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ήθελαν να γράψουν κάτι, αλλά δεν είχαν πού να το βάλουν. Πού να βρούνε χώρο ανάμεσα στον «Ηλιοκαμένο κύριο Τομ Τζόουνς» και το «Χρυσάφι που ρίχνουνε οι Τούρκοι στα πόδια του Σπανούλη» ή ανάμεσα στα «Κέρδη και κύπελλο στο πρωτάθλημα Συνομοσπονδιών» και τα «Hits του καλοκαιριού».

Καλά του κάνανε και τον περιφρονήσανε τον Τσίπρα. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό "Βήμα", με το ζόρι μάζεψε 3.000, όσους μαζεύει δηλαδή η Πάολα μια Δευτέρα στα «Εφτά Παλούκια». Πόθεν προκύπτουν οι 3.000; Από πρόχειρες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, λέει το "Βήμα". Αν η Αστυνομία μέτρησε τους ανθρώπους που είχαν γεμίσει όλη την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, που στριμώχνονταν από τη Σταδίου μέχρι τη Φιλελλήνων, και τους έβγαλε όλους κι όλους 3.000, τότε πρέπει να βγει επειγόντως ο Δένδιας και κάνοντας χρήση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να την κλείσει την Αστυνομία αυθωρεί.

Να απολύσει όλους τους αστυνομικούς και να τους επαναπροσλάβει με ένα και μοναδικό κριτήριο: Να ξέρουν να μετράνε τουλάχιστον μέχρι το δέκα.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)