to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

"Όχι στην παραπολιτική"

Από την ημέρα που αναδείχθηκε αρχηγός της Ν.Δ., ο Κ. Μητσοτάκης πορεύτηκε με κυρίαρχο γνώμονα τη διατήρηση της θέσης του και όχι την ανάδειξη πολιτικών προτάσεων. Κινήθηκε με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις και όχι το τι πραγματικά θέλουν οι πολίτες.


Ας μην ξεχνάμε ότι η μόνη πρόταση που έχει αρθρώσει ο νεοεκλεγείς γαλάζιος αρχηγός ήταν αυτή του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό και στη συνέχεια έτρεχε να στρέψει αλλού τα βλέμματα των πολιτών.

Στο τεράστιο χάσμα που δημιούργησε φεύγοντας συστηματικά από την πραγματικότητα έπεσε μέσα και βυθίστηκε το οικοδόμημα που προσπαθούσε να χτίσει κατά τους μήνες που ακολούθησαν την εκλογή του.

Μια δημοσκόπηση ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό στη Ρηγίλλης. Η έντονη αντίδραση της Ν.Δ. στην έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύτηκε στο "Βήμα της Κυριακής" είναι ενδεικτική.

Επί μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης "ψάρευε" στα θολά πάνω στη φυσιολογική αγωνία των πολιτών μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση. Επένδυε στην καταστροφή, η οποία -ευτυχώς για τη χώρα- δεν ήρθε. Τώρα που η αξιολόγηση έκλεισε, ο κόφτης του χρέους ρυθμίζει ένα καυτό θέμα που η Ν.Δ. επί χρόνια δεν θεωρούσε "απαραίτητο" και ανοίγει ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση, έρχεται η ώρα της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης σε επίπεδο οραμάτων, πρακτικών προτάσεων και επιχειρημάτων που πείθουν.

Αυτό ζητάει η κοινωνία.

Σύμφωνα με την Kάπα Research οι πολίτες κρίνουν θετικά την αξιολόγηση (62%). Θέλουν προτάσεις και λύσεις για να τερματιστεί η ανεργία (55,3%) και έχουν ψηλά στην ατζέντα τους τη διαπλοκή, τη διαφθορά (22%) και τη φοροδιαφυγή (27%).

Η Ν.Δ. τι έχει να προτείνει; Όταν αποχωρεί από τη Βουλή και δεν ψελλίζει ούτε μια λέξη γι' αυτά, πώς περιμένει να την υποδεχθούν οι πολίτες; Όταν είναι δέσμια των "Panama Papers", όταν είναι στριμωγμένη ασφυκτικά σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής, πώς θα είναι αξιόπιστο ό,τι κι αν προτείνει στο θέμα της φορολογίας; Πώς μπορεί να πείσει ότι μπορεί να καταπολεμήσει τη φτώχεια, την οποία οι πολίτες θεωρούν κορυφαίο σημείο της κοινωνικής πολιτικής;

Τα ίδια κατέγραφε και δημοσκόπηση της "Αυγής", όπου οι πολίτες απαιτούσαν από τους πολιτικούς να βρουν λύση για τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι για τα... πολιτικά τους προβλήματα.

Η Ν.Δ., μετέωρη στις νεοφιλελεύθερες εμμονές της και δέσμια των μεγάλων συμφερόντων που εξυπηρετεί, προτιμά να διαβάζει τις δημοσκοπήσεις όχι ως εργαλείο, αλλά ως όπλο προπαγάνδας, και μάλιστα σε επίπεδο ποδοσφαιρικό. "Βγαίνω πρώτος, άρα υπάρχω".

Οι πολίτες όμως δεν παρασύρονται από τις επικοινωνιακές τρακατρούκες και δεν θέλουν κραυγές. Απαιτούν πολιτική και όχι παραπολιτική.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)