to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 20.08.2014

Οικονομία

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αποφασιστικά τους μικρομεσαίους

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν και οι Π. Σκουρλέτης και Γ. Δραγασάκης,  οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έθεσαν τα αιτήματά τους. Εστίασαν στην πιστωτική ασφυξία που υπονομεύει κάθε προοπτική ανάκαμψης τους, καθώς και στη «βόμβα» του ασφαλιστικού.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε το  συνοπτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπου οι μικρομεσαίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πολιτική μιας κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες:

Ο πρώτος έχει να κάνει με άμεσα μέτρα στήριξης των Μμεε ώστε να σταματήσει  η  παραπέρα συρρίκνωση τους.

Ο δεύτερος άξονας είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, πάνω σ’ ένα νέο πλαίσιο αρχών και κανόνων. Μία ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον, τους ΜμεΕ και τους εργαζόμενους.

Τα κύρια άμεσα μέτρα που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα είναι η ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες, η αποπληρωμή των χρεών προς τον ΟΑΕΕ με βάση τις δυνατότητες κάθε επιχείρησης, η διαγραφή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων που προέκυψαν στα χρόνια του μνημονίου, η στήριξη των μικρομεσαίων από νέες συνεταιριστικές τράπεζες, η διασφάλιση ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους, η επαναφορά των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων (ισχύς μετενέργειας –επεκτασιμότητας), καθώς και η  επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά μετά τη συνάντηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)