to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρκούδα

Εκβιάζουν εμάς, εκβιάζοντας ταυτοχρόνως και τους εαυτούς τους. Η τιμωρία μας είναι και δική τους τιμωρία.


"Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η επόμενη Lehman Brothers" γράψανε κάποιες ξένες εφημερίδες. Lehman Brothers, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του πλανήτη, που το 2008 βάρεσε κανόνι, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ενέσκηψε αμέσως μετά. Άρα, το «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η επόμενη Lehman Brothers», σημαίνει ότι μπορεί να γίνει η θρυαλλίδα για να μπει και πάλι η παγκόσμια οικονομία σε κρίση εφάμιλλη εκείνης του 2008.

Όσοι φοβούνται ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει Lehman Brothers να κόψουν τον λαιμό τους για να μη γίνει. Δανειστές, ΕΚΤ, Ε.Ε., ΔΝΤ να σταματήσουν τις απειλές και να αφήσουν την Ελλάδα να φτιάξει πρόγραμμα ανασυγκρότησης και σωτηρίας, που θα βγάλει τον λαό της από τα τάρταρα που τον έχουν ρίξει. Η άλλη επιλογή είναι το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», όπου θα πεθάνει μεν ο Σαμψών, θα πεθάνουν όμως και οι αλλόφυλοι.

Εκβιάζουν εμάς, εκβιάζοντας ταυτοχρόνως και τους εαυτούς τους. Η τιμωρία μας είναι και δική τους τιμωρία. Ρίχνουν τα χρηματιστήρια, προκαλώντας απώλειες και στις δικές τους επιχειρήσεις, απειλούν με χρεοκοπία, γνωρίζοντας ότι τούτο θα χτυπήσει και τους δικούς τους προϋπολογισμούς, και τις δικές τους τράπεζες. Στην Ευρωζώνη της μηδενικής ανάπτυξης, με ανεργία κοντά στο 12%, με την Ιταλία και άλλες χώρες να έχουν χρέος δυσθεώρητο, η παραμικρή αναταραχή μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια. Δεν μιλάμε για πεταλούδες στο Πεκίνο, μιλάμε για ελέφαντες στο Βερολίνο.

Το 2012 έλεγαν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και ουδείς θα πάθει το παραμικρό, διότι το ΑΕΠ της αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Ένα χρόνο μετά, η ίδια η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι έλεγαν ψέματα, ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ διότι τούτο θα απειλούσε την Ευρωζώνη με διάλυση. Ήταν προφανές εξαρχής ότι έλεγαν ψέματα. Τα δικά μας τα καμάρια, όμως, έσπευσαν να υπογράψουν την επαχθέστατη συμφωνία χωρίς να διαπραγματευτούν, χωρίς να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αναταραχή προς όφελος του λαού τους. Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα που δεν πρέπει να επαναληφθεί επ' ουδενί.

Ο μόνος τρόπος για να νικήσεις τον αντίπαλο που μοιάζει ανίκητος είναι να στρέψεις τη δύναμή του εναντίον του. Ορμάει η αρκούδα των εξακοσίων κιλών πάνω στον φαινομενικά ανήμπορο ανθρωπάκο, που ως μοναδικό όπλο έχει ένα ξύλινο παλούκι καλά ακονισμένο στη μια του άκρη. Η αρκούδα ίπταται με όλα τα κιλά της, αλλά, πριν προσγειωθεί στον ανθρωπάκο, αυτός ορθώνει το παλούκι και διαπερνά το σώμα της από τη μια άκρη ώς την άλλη. Όσο πιο βαριά είναι η αρκούδα, όσο πιο μεγάλη η φόρα της τόσο πιο αποτελεσματική η διάτρηση του κορμιού της.

Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις: Να είναι καλά ακονισμένο το παλούκι και, κυρίως, ο ανθρωπάκος να το κρατήσει όρθιο μέχρι τέλους, να μην αφήσει να του πέσει μπροστά στον φόβο της ιπτάμενης αρκούδας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)