to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:47 | 23.03.2016

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή μελών της ΛΑΕ σε εκδήλωση της οργάνωσης Ζωγράφου: Μια πράξη εκτός αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου


«Η σημερινή (σ.σ.: το βράδυ της Τετάρτης 23/3) εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας. Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, ερχόμενος σε επαφή με τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών.»

Αρνείται η ΛΑΕ τη συμμετοχή της

«Την διαμαρτυρία στου Ζωγράφου την έκαναν επιτροπές αγώνα της περιοχής και όχι η ΛΑΕ. Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για μια διαμαρτυρία κυρίως νέων, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με βία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υβρίζει τους νέους που κινητοποιούνται, να καταλάβει ότι η κοινωνική διαμαρτυρία στα χρόνια των μνημονίων προκαλείται αποκλειστικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που μαυρίζουν την ζωή των ανθρώπων και ιδίως της νεολαίας» τονίζει (διαβάστε την ανακοίνωση).

Το δελτίο Τύπου του «Block It!» για την «παρέμβαση του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου»:

https://www.youtube.com/watch?v=ju8QwfCJWF0

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται πυρετωδώς αυτές τις μέρες για το πώς θα κλείσει μια συμφωνία με τους δανειστές, με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, υποθηκεύοντας το δικό μας παρόν και το δικό μας μέλλον.

Αυτή είναι η όλη υπόθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι δανειστές ζητάνε 1,8 δις, ζητάνε λεφτά για ένα χρέος που ο λαός μας έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές, για ένα χρέος που μας καταδικάζει να είμαστε για μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς όνειρα, χωρίς προσδοκίες, χωρίς τα βασικά αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή. Για να μπορεί ένας νέος άνθρωπος να εργάζεται με αξιοπρέπεια, να ζει με αξιοπρέπεια.

Και ενώ η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για όλα τα παραπάνω, συνεχίζει να μας δουλεύει στα μούτρα, συνεχίζει να προκαλεί, λέγοντας ότι θα «πατάξει τη λιτότητα», θα «κερδίσει την δημοκρατία», θα «τσακίσει τη διαφθορά» κλπ.

Σήμερα, Τετάρτη 23/4 στον κινηματογράφο Αλέκα, στου Ζωγράφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Παππά, Υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης με θέμα: «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ».

Η πρωτοβουλία νέων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφασίσαμε να παραβρεθούμε στο χώρο της εκδήλωσης και να παρέμβουμε μαζί με σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής.  Στοχεύαμε σε μια ειρηνική παρέμβαση, όπως ακριβώς κάναμε άλλωστε και στην παρέμβασή μας στο Συνέδριο στο President στις 20/3, από την οποία υπάρχει αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και δελτίο τύπου.

Όταν, ως Block it, προσπαθήσαμε να μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης προκειμένου να τοποθετηθούμε, αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν την άγρια αντίδραση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία με σπρωξιές, χτυπήματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς εμπόδισαν τους νέους και τις νέες  να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης. Αυτό εννοεί  η Κυβέρνηση της “Αριστεράς” πόλεμο στην διαφθορά και την διαπλοκή και προστασία των αδυνάτων, τον προπηλακισμό και τραμπουκισμό ενάντια  σε εργαζόμενους ,ανέργους και φοιτητές.

Αφού αποχωρήσαμε από το χώρο του κινηματογράφου από μόνοι μας, στο βαθμό που δεν μας επετράπη να τοποθετηθούμε στην εκδήλωση, συνειδητοποιήσαμε ότι έξω από το κινηματογράφο μας περίμεναν δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίες πολύ άμεσα μας απώθησαν με ξύλο και χημικά. Αρκετοί νέοι και νέες του Block it δέχθηκαν βίαιη επίθεση ενώ υπάρχει και τραυματίας στο μάτι από ασπίδα αστυνομικού των ΜΑΤ.

Κατόπιν αυτών, συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Γαρδένιας, μαζί με τις άλλες τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες σωματείων και απαιτήσαμε να αποσυρθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου και εμείς να διαλυθούμε ειρηνικά. Αφού αποσύρθηκαν οι δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποιήσαμε μικρή πορεία στην οδό Παπάγου και ολοκληρώσαμε την κινητοποίησή μας στην πλατεία Γαρδένιας όπου και διαλυθήκαμε.

Ήμασταν εκεί ως συλλογικότητα Block it και η πρωτοβουλία να παρέμβουμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση ανήκει σε εμάς, σε αντίθεση με το τι μπορεί μέχρι τώρα να μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και το γραφείο τύπου του κυβερνητικού κόμματος, που μιλάει για κινητοποίηση κομματικού χώρου με πρόθεση παρεμπόδισης. Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά ψεύδεται  εσκεμμένα προσπαθεί να κομματικοποιήσει την λαϊκή οργή και αντίσταση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό για να αποδείξει ότι έχει την πολιτική νομιμοποίηση και την λαϊκή ανοχή για ότι κάνει. Για αυτό  άλλωστε δεν υπάρχει καμία  αναφορά για τα τοπικά σωματεία και τις υπόλοιπες συλλογικότητες που προσπάθησαν να παρέμβουν. Τί ειρωνεία; Καταλήξαμε να δεχόμαστε προπηλακισμούς από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν από δυνάμεις των ΜΑΤ  σε μια εκδήλωση ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει ήδη για «νεοφασίστες» και «τραμπούκους». Είναι πραγματική ξεφτίλα το να χαρακτηρίζονται έτσι νέοι άνθρωποι που παλεύουν απέναντι σε μια πολιτική που τους καταδικάζει για μια ζωή.

Είναι απαράδεκτο αυτοί που ψηφίζουν μνημόνια, αυτοί που ξεπούλησαν το ΟΧΙ του λαού, αυτοί που πρόδωσαν την νέα γενιά να τολμάνε να απευθύνονται έτσι, την ίδια στιγμή που δεν δίστασαν να φέρουν διμοιρίες των ΜΑΤ και να ξυλοφορτώσουν κόσμο, πράγμα πρωτόγνωρο σε μια απλή γειτονιά όπως στου Ζωγράφου.

Όσο και αν πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο διαμορφώνοντας έναν υποτιθέμενο λόγο υπέρ των «κοινωνικά αδύναμων» και «κατά της διαπλοκής», όπως ήταν και η θεματολογία της εν λόγω εκδήλωσης, ένα μόνο πράγμα αποδεικνύει. Ότι έχει ταχθεί στην υπηρεσία των δυνάμεων της εργοδοσίας και της Ε.Ε., ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Φαίνεται πως η πολιτική της εκτός από το να τσακίσει τις ζωές, το μέλλον και την προοπτική της νεολαίας θέλει πλέον να στερήσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, κάθε ελευθερία έκφρασης και αγώνα. Οι αντιλαϊκές πολιτικές των επιτελείων της Ε.Ε. και της κυβέρνησης πάνε χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του λαού.

Δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν οι παραπάνω κινήσεις της κυβέρνησης και του επιτελείου της. Ίσα ίσα δείχνουν ότι αυτοί είναι οι πραγματικά φοβισμένοι. Φοβούνται την αγανάκτηση των νέων ανθρώπων, την δίψα τους για αξιοπρεπή ζωή και απέναντι σε αυτήν θωρακίζονται.

Το δίκιο δεν μπορεί να είναι με αυτούς που μισούν και αντιπαλεύουν την άποψη των νέων και το δικαίωμά τους να έχουν λόγο για τη ζωή τους. Το δίκιο δεν μπορεί να είναι με αυτούς που κάνουν πολιτικές εκδηλώσεις φρουρούμενες από την αστυνομία. Το δίκιο είναι με αυτούς που δεν τα παρατάνε και αγωνίζονται για κάτι καλύτερο, για τους ίδιους, για τους φίλους τους, τους συμφοιτητές τους, τους συναδέρφους τους στη δουλειά, την οικογένειά τους.

Δεν θα καθίσουμε να κοιτάμε την επίθεση που δεχόμαστε με δεμένα τα χέρια.

Δεν είμαστε αναλώσιμο υλικό – Δεν είμαστε πρόβατα προς σφαγή

Θα ανατρέψουμε τα σχέδια  Κυβέρνησης, Ε.Ε. και  δανειστών!

Θα τους μπλοκάρουμε!   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)