to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 09.10.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση της Χ.Α: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις διαρροές της γαλάζιας μονταζιέρας περί «άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» να διακοπεί η χρηματοδότηση της χρυσαυγίτικης συμμορίας


Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έσπευσε να ρίξει λάσπη προςτον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θεωρώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο ακατανόητη η άρνηση να διακοπεί η χρηματοδότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης». Συνέχισε έτσι τις ανυπόστατες κατηγορίες προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δήθεν αντίκειται στην αναστολή χρηματοδότησης της εγκληματικής συμμορίας.

Ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, απατώντας στο κυβερνητικό κρεσέντο ψεύδους και συκοφαντίας, τόνισε ότι η συζήτηση για τη Χ.Α θα γίνει αύριο, Πέμτη 10/10 και ως εκ τούτου οι κυβερνητικές διαρροές με στόχο το ΣΥΡΙΖΑ φανερώνουν την εναγώνια προσπάθεια της ΝΔ «να συσκοτίσει ή να συμψηφίσει με επικοινωνιακές εντυπώσεις την πολύμηνη συγκάλυψη που παρείχε στις εκατοντάδες ενέργειες της εγκληματικής συμμορίας, τις οποίες επί διετίας το αντιφασιστικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς δημοσιοποιούσαν». Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Βούτση για όλα τα συναφή με τη χρηματοδότηση της Χ.Α θέματα:

«Όπως θα έπρεπε να είναι γνωστό, αύριο για πρώτη φορά θα συζητηθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στη Διάσκεψη των Προέδρων και στην Επιτροπή Δεοντολογίας όλα τα συναφή ζητήματα που αφορούν στις συνέπειες από τη προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Από την πλευρά μας θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο για μια συνολική διαβούλευση σε όλα τα ζητήματα και για την σύννομη διαχείριση θεμάτων όπως αυτά των ασυλιών, της ενδεχόμενης επαναληπτικής εκλογής, της χρηματοδότησης του κόμματος και των μισθολογικών θεμάτων των προφυλακισθέντων βουλευτών. Αντί της αναγκαίας συζήτησης ανάμεσα στα κόμματα, η οποία δεν έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες, επελέγη από την κυβέρνηση η άθλια πολιτική των διαρροών σε μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το με ποιους όρους θα ανασταλεί η χρηματοδότηση και τα προνόμια των βουλευτών είναι ζήτημα πολιτικής διαβούλευσης και συναρτάται βεβαίως και με την πρόοδο των ερευνών της δικαιοσύνης αφού μόλις σήμερα θα μας γνωστοποιηθούν τα παραπεμπτικά της Εισαγγελίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Γίνεται φανερό κάθε μέρα που περνάει ότι η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθεί εναγωνίως να συσκοτίσει ή να συμψηφίσει με επικοινωνιακές εντυπώσεις την πολύμηνη συγκάλυψη που παρείχε στις εκατοντάδες ενέργειες της εγκληματικής συμμορίας, τις οποίες επί διετίας το αντιφασιστικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς δημοσιοποιούσαν. Επίσης, επιχειρεί να στηρίξει τον διχαστικό και ανιστόρητο συμψηφισμό των δήθεν δύο άκρων, που έχει ως βασική γραμμή ώστε να οξύνει την πολιτική της εναντίον των κοινωνικών αγώνων και να διαμορφώσει συναινέσεις στη μνημονιακή πολιτική. Επί του προκειμένου για ακόμα φορά σημειώνουμε ότι "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" και ότι η (πολιτική) βλακεία είναι ανίκητη».

Νωρίτερα, ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σχολίασε καυστικά στο twitter τα ψεύδη του Κεδίκογλου:

http://left.gr/sites/left.gr/files/pappas-tweet1.jpg
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)