to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 15.04.2014

Πολιτική

Ο Σγουρός σε ρόλο... Μαυρογιαλούρου

Προκλητική η απόφαση του απερχόμενου Περιφερειάρχη να καταστήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο κομμάτι του μηχανισμού της προπαγάνδας του, εντάσσοντας προς συζήτηση και έγκριση στην τελευταία, προ των εκλογών, συνεδρίαση 65 (!) θέματα ρουσφετολογικού χαρακτήρα, ένα μόλις μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών.


Στη ψηφοθηρική του προσπάθεια προκειμένου να επανεκλεγεί, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης προσφεύγει σε απαξιωμένες παλαιοκομματικές πρακτικές, ευτελίζοντας τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Στο πλαίσιο αυτό φέρνει για έγκριση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, 16 συνάψεις και εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων για διάφορα έργα με 11 δήμους.

Όλως τυχαίως οι Δήμαρχοι των δήμων αυτών το 2010 είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον η απερχόμενη διοίκηση φέρνει προς έγκριση και οκτώ (8) τροποποιήσεις χρονοδιαγραμμάτων προγραμματικών συμβάσεων.

"Είναι γνωστός ο αντιδημοκρατικός τρόπος αντιμετώπισης των θεσμών της περιφέρειας από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη. Σήμερα απλά επιβεβαιώνει τον εαυτό του" σχολιάζει η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής και συνεχίζει:

"Η παράταξή μας δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της αυτή τη διαδικασία εξαπάτησης των πολιτών και ευτελισμού του θεσμού της Περιφέρειας Αττικής, αυτή τη νοοτροπία εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να αποσύρει άμεσα τις 16 συνάψεις προγραμματικών συμβάσεων

Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να παραιτηθεί γιατί έχει μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κομμάτι του συστήματός του για την επανεκλογή του. Δεν θα χρειαστεί, γιατί οι πολίτες θα του βγάλουν «κόκκινη κάρτα», δείχνοντάς του την έξοδο και βάζοντας τέλος στο φαύλο σύστημα εξουσίας του."

 

Δήλωση αποχώρησης των περιφερειακών συμβούλων Ερμίνας Κυπριανίδου, Δημήτρη Τσουκαλά, Γιώργου Βαρεμένου, Χρήστου Καπάταη και Έρης Κωνσταντάκου, της παράταξης "Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο" από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα ψέμματα τελείωσαν κε Σγουρέ...

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σγουρός, στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ., στις 15-4-2014, τριάντα-τρεις μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, ξεπέρασε κάθε όριο απαξίωσης και ευτελισμού του περιφερειακού συμβουλίου.

Με μια λογική κα πρακτική απίστευτης ψηφοθηρίας παλαιοκομματικού τύπου, έφερε στη συνεδρίαση 35 θέματα, εκ των οποίων 21 εκτός ημερήσιας διάταξης, μόλις την παραμονή της συνεδρίασης!

Το σύστημα διαπλοκής περιφέρειας και γαλαζο-πράσινων δημάρχων, μπροστά στον πανικό της επερχόμενης ήττας, παίζει τα τελευταία χαρτιά του...

Αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε αυτή τη μεθόδευση εξαπάτησης των πολιτών της Αττικής αποχωρήσαμε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας.

Είμαστε βέβαιοι πως ο λαός της Αττικής, με γνώση και αποφασιστικότητα, θα τιμωρήσει σκληρά στην κάλπη, όλους αυτούς, πράσινους και γαλάζιους, που ευτελίζουν κάθε θεσμό και καταστρέφουν τη ζωή μας και τον τόπο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)