to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 23.10.2014

Πολιτική

Ο Α. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει τον Ν. Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής

«Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας», γνωστοποίησε μέσω Twitter ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της, λόγω της περιπέτειας της υγείας του.

«Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας», γνωστοποίησε μέσω Twitter ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης νωρίς το πρωί εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξέλλων ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία. Τελικά διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε υψηλή υπέρταση. 

Αργότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και ότι βρίσκεται στο ξενοδοχείο του. Όπως έγινε γνωστό, του συνεστήθη να παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες, προς αποφυγή επανάληψης του περιστατικού. 

Γραπτώς οι παρεμβάσεις Αναστασιάδη για τις τουρκικές προκλήσεις

Σε γραπτή του δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ακόμη ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να δώσει το παρών στη Σύνοδο Κορυφής και στη σύνοδο του ΕΛΚ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιοζεφ Ντάουλ. 

Ανέπτυξε πάντως λεπτομερώς στους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Υστερα από συνεννόηση οι παρεμβάσεις του θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών που θα διανεμηθούν στους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης επρόκειτο κατά τη Σύνοδο Κορυφής να εκφράσει την άρνηση της Κύπρου να συναινέσει στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. 

Το παραπάνω είναι ένα από τα οκτώ μέτρα άμεσης εφαρμογής που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)