to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 07.09.2013

Πολιτική

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία της ΔΕΘ (βίντεο και δηλώσεις)

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους παραχώρησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου, ο Αλέξης Τσίπρας.


 
 
 
 
Δεκτός με ενθουσιασμό έγινε από τους διαδηλωτές ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε για αρκετή ώρα με μια ηλικιωμένη, που του μιλούσε για την κόρη της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εύρεση εργασίας, ζητώντας του να δώσει λύσεις. Δείτε το βίντεο:
 

Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα:

Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι αφού εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό, στις περσινές εκλογές μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Ήρθε, λοιπόν, σήμερα σε μια πόλη που βουλιάζει στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια και μίλησε για επιτυχία, για τέλος των μνημονίων και για πρωτογενές πλεόνασμα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας. 
 
Όμως, δεν τον πιστεύει πια κανείς, ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι που βρέθηκαν σήμερα να χειροκροτούν βαριεστημένα στην αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα να εγκαινιάσει, αποφεύγοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους. 
 
Το μόνο, όμως, απ’ όσα λέει που είναι αλήθεια, είναι το ότι επιθυμεί να εξαντλήσει το χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες αντοχές του ελληνικού λαού. 
 
Γι’ αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει, αν δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του. Ας μη μείνει, λοιπόν, κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. 
 
Ας ενώσουμε όλοι μας, όλες μας τις δυνάμεις σε έναν αγώνα για δοθεί δημοκρατική διέξοδος στο δράμα που ζει ο λαός μας τρία χρόνια τώρα. Εκλογές άμεσα για να δοθεί διέξοδος με την κοινωνία όρθια και με τη χώρα κυρίαρχη και το λαό μας περήφανο. 
tags: ΔΕΘ 2013

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)