to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 08.07.2013

Κοινωνία

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ δεν «είδε» τα ΜΑΤ και την εισβολή στο Πανεπιστήμιο

Ο Στ. Ευσταθόπουλος διέκρινε μόνο «βία» των φοιτητών σήμερα το μεσημέρι, κι ας τον διαψεύδουν τα γεγονότα και οι μαρτυρίες. Απάντηση στη δήλωση από τον Παναγιώτη Σωτήρη, μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ



Παραθέτουμε τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ για τα σημερινά γεγονότα στην Πρυτανεία:

Σήμερα, ομάδα νεαρών ατόμων, προσπάθησαν να εισβάλλουν με τη βία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος για να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του. Η ειρωνία είναι ότι στο όνομα της “προστασίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου” οι μειοψηφίες αυτές προσπάθησαν να αποτρέψουν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών, σε μια περίοδο που η κρίση έχει χτυπήσει όχι μόνο τα Ιδρύματα μας, όχι μόνο εμάς, αλλά και φυσικά και τους φοιτητές μας.

Η ΠΟΣΔΕΠ σύμφωνα με την πάγια θέση της, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα φαινόμενα βίας. Καλεί την ίδια την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να απομονώσει τις δυναμικές μειοψηφίες που θέλουν με τη βία να επιβάλλουν την άποψη τους για τα πάντα, έστω κι αν αυτή η άποψη είναι μειοψηφική. Ζητά απ’ όλα τα όργανα, να μην πτοούνται από τέτοιες ενέργειες, να συνεδριάζουν κανονικά και να αγνοούν τις μειοψηφικές αυτές εκδηλώσεις, οι οποίες μη έχοντας έρρεισμα στην πλειοψηφία της κοινότητας, θα μείνουν μετέωρες.


Ο Πρόεδρος
Στάθης Ευσταθόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.




Για τα ίδια γεγονότα διαβάστε τη μαρτυρία του Παν. Σωτήρη, που απαντά και στη δήλωση Ευσταθόπολου:

«Αγαπητές/οί συνάδελφοι

Η δήλωση του προέδρου μου προκαλεί οργή και κατάπληξη. Κατάπληξη γιατί δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα των  γεγονότων που έζησα ο ίδιος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σήμερα. Οργή γιατί ο πρόεδρος αντί να καταδικάσει την χουντικής έμπνευσης εισβολή των ΜΑΤ και άλλων ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στο ιστορικό κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για να συλλάβουν φοιτητές που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία, μιλάει, ανυπόστατα για "βία".

Του θυμίζω ότι τόσο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος όσο και η συνάδελφος Βάσω Κιντή, που έκαναν την αρχική καταγγελία στην αστυνομία, ρητά ανακάλεσαν τόσο ενώπιον μας όσο και ενώπιον των αστυνομικών αρχών και δήλωσαν ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος. Τον ενημερώνω επίσης, γιατί ο ίδιος δεν ήταν παρών, ενώ θα έπρεπε, ότι ζήσαμε πρωτοφανείς στιγμές όπως προπηλακισμούς βουλευτών και απόπειρα να κοπεί η πόρτα του ιδρύματος με ηλεκτρικό τροχό. Μέρες '73 ζήσαμε...


Η ΠΟΣΔΕΠ εάν έχει να πει κάτι είναι να καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού που δείχνει πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και πόσο επιτακτική η άμεση επαναφορά του. Διαφορετικά θα γίνει συνένοχη σε μια διαδικασία εκφασισμού.


Ο πρόεδρος εάν θέλει να εκπροσωπεί τον κλάδο και όχι τις δυνάμεις της βαρβαρότητας θα πρέπει να ανακαλέσει τη δήλωση

Παναγιώτης Σωτήρης
μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)