to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:04 | 23.07.2014

Κοινωνία

Ο Ποσειδώνας, απλά, δεν τα κατάφερε…

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


Ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός των θαλασσών των ποταμών, των πηγών και των πόσιμων νερών. Αδελφός του Δία κατοικούσε πότε στον Όλυμπο και πότε στο παλάτι του στα βάθη της θάλασσας.

Too good to be true…

Το ταπεινό πλοιάριο της φωτογραφίας, παρά το ένδοξο όνομά του, το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να ναυαγήσει στον όρμο του Φαλήρου. Σήμερα γύρω του μαζεύονται ερασιτέχνες ψαράδες μιας και υπάρχουν ψάρια «που τσιμπάνε», όπως μου είπανε.

Ένας από τους ψαράδες που συνομίλησα μου έδειξε με υπερηφάνεια το «καλύτερο αξεσουάρ» του, κατά τα λεγόμενά του. Άνοιξε ένα μεγάλο τάπερ και μέσα σε νερό βρισκόταν μισοκουλουριασμένο ένα μεγάλο σκουλήκι (δες τη φωτογραφία που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου). Μου είπε ότι το κόβει κομματάκι-κομματάκι για να κάνει δολώματα. Ενθουσιασμένος μου είπε χτυπώντας το σκουλήκι με ένα ξυλαράκι:

-Δες το, ακόμα κουνιέται. Είναι ζωντανό!

Ανατρίχιασα! Το ζωντανό, αν και ακρωτηριασμένο, κουνιόταν, στην πραγματικότητα σπαρταρούσε…

Μου είπε ακόμα ότι μπορεί να παραμείνει ζωντανό έως και τρεις μήνες σε αυτήν την κατάσταση αλλά, μου τόνισε, «μέσα σε ψυγείο». Πληροφορήθηκα ακόμα ότι το σκουλήκι αυτό το ονομάζουν «Φαραώ».

Αχ, καημένε Φαραώ τι σου έμελλε να πάθεις! Οι άνθρωποι έχουν δολοφονική επινοητικότητα…

Υπάρχει βέβαια και η ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων. Ασχήμια, σκληρότητα, ομορφιά, μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο κόσμος μας…

Ο Φαληρικός Όρμος, παρά την εγκατάλειψη και τα συσσωρευμένα σκουπίδια σε αρκετές γωνιές του, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να κάνετε τη βόλτα σας. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι για «του λόγου το αληθές».

Αχ, αυτή η Αττική! Είναι ένα πανέμορφο μέρος για όποιον…

…έχει μάτια. 

Για περισσότερες φωτογραφίες κλικ εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)