to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 03.07.2013

Πολιτική

Ο Πάγκαλος κι ο Ψαριανός μαζεύουν ψήφους για τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί, δήλωσε Πάγκαλος, εννοώντας προφανώς ότι θα πέσει ο ίδιος από ψηλά και στο διάβα του θα συμπαρασύρει και εμάς, υποτασσόμενος στους αδυσώπητους νόμους της φυσικής. Νωρίτερα, ο Ψαριανός είχε δηλώσει ότι, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μεταναστεύσει στην Αλβανία, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στον Μπερίσα, που έχει καταντήσει τη χώρα του ελκυστική σε Ψαριανούς.

Μα τι τους έπιασε, γιατί κάνουν τέτοιες δηλώσεις, γιατί δίνουν ισχυρά κίνητρα ώστε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και οι εχθροί του; Το μόνο που μένει είναι να βγει ο Κώστας Μητσοτάκης και να πει «να δω τον Τσίπρα πρωθυπουργό και να κλείσω τα μάτια μου». Βέβαια, στην περίπτωση του Μητσοτάκη το κλείσιμο των ματιών δεν είναι αρκετό, απαιτούνται και άλλες τεχνικές ολοκλήρωσης της διαδικασίας, για τις οποίες είναι αρμόδιος ο Μπραμ Στόκερ.

Όλα τούτα μοιάζουν γραφικότητες που δίνουν τροφή σε αστεϊσμούς και όντως έτσι είναι. Είναι έτσι, αν τα δεις ως μεμονωμένα περιστατικά. Αν όμως τα εντάξεις στο γενικό πολιτικό κλίμα, αν δίπλα στον Πάγκαλο και τον Ψαριανό βάλεις τη Ν.Δ. που συνέδεσε χθες ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, επειδή οι βουλευτές του επισκέφθηκαν στον νοσοκομείο τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, τότε οι γραφικότητες αποκτούν άλλες διαστάσεις.

Προσέξτε την ανάλυση των Μουρούτηδων: Ο Σακκάς είναι κατηγορούμενος για τρομοκρατία, άρα είναι τρομοκράτης κι ας είναι προφυλακισμένος εδώ και τριάντα μήνες χωρίς να έχει δικαστεί. Σιγά τώρα μην ασχοληθούμε με το τεκμήριο της αθωότητας και άλλα κομμουνιστικά απομεινάρια. Αφού λοιπόν ο Σακκάς είναι τρομοκράτης, είναι τρομοκράτες και όσοι τον επισκέπτονται στο νοσοκομείο, άρα ναι, επιτέλους αποκαλύφθηκε, είναι τρομοκράτης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής! Όταν ο φασισμός συνάντησε τη βλακεία, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, έκαναν παιδάκια και τα έστειλαν στα υπόγεια της Συγγρού.

Από τον Πάγκαλο στον Ψαριανό και από τον Ψαριανό στο γραφείο Τύπου της Ν.Δ., το μήνυμα που εκπέμπει το σύστημα είναι σαφέστατο: Η τυχόν άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν είναι φυσική εξέλιξη στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι σκάνδαλο, είναι ρήξη, είναι εκτροπή, είναι λόγος να μεταναστεύσουμε, να αυτοκτονήσουμε, να κλειστούμε στα μοναστήρια.

Μιλούν για αυτοκτονία αυτοί που έχουνε στείλει εκατοντάδες ανθρώπους στον θάνατο -την τελευταία εβδομάδα μετρήσαμε πάνω από δέκα αυτόχειρες. Μιλούν για μετανάστευση αυτοί που διώχνουν τους νέους στην ξενιτιά, που στερούν την κοινωνία από το φρέσκο αίμα της. Μιλούν για τρομοκρατία αυτοί που σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν ξέρουν αν θα βρούνε φαγητό να θρέψουν τα παιδιά τους. Κι όμως μιλούν. Μιλούν γιατί είναι ξεδιάντροποι, μιλούν γιατί, δυστυχώς, βρίσκουν ακόμη αυτιά πρόθυμα να υποδεχτούν τον οχετό που βγαίνει από τα στόματά τους.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)