to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:26 | 13.11.2014

Πολιτική

Ο Mr Καστελλόριζο, το "λεφτά υπάρχουν" και οι "στιγμές Παλαιάς Διαθήκης"

Έζησε "δραματικές στιγμές, στιγμές Παλαιάς Διαθήκης"


«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή τη χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Χαλκίδα όπου παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλόγισε τις ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε το 2009 στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «την Ελλάδα δεν την έβαλε στο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ το 2009». Μάλιστα υποστήριξε με έμφαση ότι «ο κ. Γκάιτνερ θυμάται πως έζησε δραματικές στιγμές, στιγμές Παλαιάς Διαθήκης, εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Τότε που οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι θα δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα για τα ψέματα που τους είπε η προηγούμενη κυβέρνηση» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέσεις οι οποίες κατατίθονταν εκείνη την περίοδο, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως «βολική άρνηση της πραγματικότητας και του προβλήματος». Μάλιστα υποστήριξε ότι σήμερα πολλοί αφήνουν να εννοηθεί ότι «με λίγο ακόμη μαγείρεμα στοιχείων, λίγο ακόμη κλείσιμο του ματιού στους εταίρους μας στην Ευρώπη και με λίγα μέτρα ακόμη θα την είχαμε γλυτώσει» όπως είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώ συγχρόνως πρόσθεσε πως «άλλοι προπαγάνδιζαν ότι ενώ μας χάριζαν τζάμπα δισεκατομμύρια εμείς σώνει και καλά θέλαμε την τρόικα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας συγχρόνως την απαισιοδοξία του καθώς όπως είπε «τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι». Μάλιστα δημόσια διερωτήθηκε «τι μπορεί να προκύψει από έναν ανταγωνισμό στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το μνημόνιο. Βέβαια στα λόγια. Όπως έδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις τα εύκολα λόγια, εύκολα λέγονται και εύκολα καίγονται» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε ειρωνικά γι' αυτούς που εμφανίζονται ως παντογνώστες και ως «μετά Χριστόν προφήτες». Μάλιστα σε όλους αυτούς συμπεριέλαβε και αυτούς που πνίγονται, όπως είπε, σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών. «Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στην θέση μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ». Έσπευσε συγχρόνως να σημειώσει ότι «ακόμα και αν μερικοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν δεν μπορούν να αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)