to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 18.06.2013

Πολιτική

Ο Μεγαλέξανδρος και οι γυναικούλες

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Χίλια συγγνώμη που σας ρίχνω κατακέφαλα τα λόγια του Φαήλου Κρανιδιώτη, του πρωθυπουργικού φίλου και συμβούλου, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πώς σκέφτεται η Σαμαρική Δεξιά, ενόψει μάλιστα και του ενδεχομένου των εκλογών. Να ξέρουμε, κοντολογίς, τι μας περιμένει.

«Αν είναι να πάμε σε εκλογές, καλύτερα να πάμε μετά από μια τέτοια σύγκρουση και με τέτοιο δίλημμα για τους Έλληνες. Από τη μια, ο Αντώνης Σαμαράς, ο μεταρρυθμιστής πατριώτης, που τα βάζει με τον σκληρό πυρήνα της παρακμής κι από την άλλη, οι αραχνιασμένοι, οι διστακτικοί, οι αναβλητικοί. Αυτοί που χορεύουν ψευτοπροοδευτικές καντρίλιες με τους Καλφαγιάννηδες και θα βλέπουν σε λίγο τη Βουλή μόνο από το roof garden της Μεγάλης Βρετανίας… Αν όμως επιμείνουν και συνεχίσουν να χαϊδολογούν τη 'Βίλα ΕΡΤ' του Καλφαγιάννη, τότε να τελειώσουν τ' αστεία. Να διαλέξουν λοιπόν οι Έλληνες ποιον θέλουν να τους βγάλει από αυτή τη χαράδρα. Αυτόν που είναι με το ξίφος στο χέρι μετά τον Γόρδιο ή αυτούς που κλαψουρίζουν σαν γυναικούλες στην Αγορά της Αθήνας».

Μεταφράζοντας τα ρηθέντα υπό του Φαήλου, αλλά και υπό του αφεντικού του, του Αντώνη, η Δεξιά στις επόμενες εκλογές, είτε γίνουν τώρα είτε γίνουν το φθινόπωρο, θα θέσει στον ελληνικό λαό το εξής δραματικό δίλημμα: Μεταρρυθμίσεις ή θάνατος! Και επειδή οι μεταρρυθμίσεις ταυτίζονται με τον Σαμαρά, προσωπικά με τον Σαμαρά, ούτε καν με το κόμμα της Ν.Δ., το δίλημμα μετατρέπεται αυτομάτως σε «Σαμαράς ή Θάνατος!».

Δεν είναι τυχαία η αναφορά στον Γόρδιο Δεσμό, τον επικαλέστηκε άλλωστε και ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση. Ο Σαμαράς είναι ο μεγάλος αρχηγός, ο πατερούλης, ο μάγος της φυλής, ο Μεγαλέξανδρος που πετσοκόβει τα εμπόδια με το σπαθί. Ποιοι είναι οι εχθροί, ποιοι απαρτίζουν το σύγχρονο Γόρδιο, ποιοι είναι αυτοί που θα νιώσουν το ατσάλι στον σβέρκο; Ο Κρανιδιώτης το λέει ξεκάθαρα, είναι «οι αραχνιασμένοι, οι διστακτικοί, οι αναβλητικοί», είναι «οι γυναικούλες που κλαψουρίζουν στην Αγορά της Αθήνας». Προσέξτε την αντίστιξη: Από τη μια ο άντρακλας που ετοιμάζεται να κάνει άθλους και από την άλλη οι γυναικούλες που τον εμποδίζουν κλαψουρίζοντας. Όλη η ακροδεξιά ιδεολογία σε μια φράση.

Ο Κρανιδιώτης αποκαλεί τη δημόσια ραδιοτηλεόραση «Βίλα ΕΡΤ». Βίλα ΕΡΤ, δηλαδή Βίλα Αμαλία, το κατά τους δεξιούς άντρο της ανομίας, στο οποίο μπούκαραν οι ορδές του Δένδια και το καθάρισαν εν ριπή οφθαλμού. Και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φαήλος τον αποκαλεί «ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - Βίλα Αμαλία», έτσι βλέπουν οι ακροδεξιοί του Σαμαρά την Αριστερά, έτσι βλέπουν τη χώρα, σαν κατειλημμένο κτίριο, στο οποίο πρέπει να μπουκάρουν, για να το καθαρίσουν από τους παρείσακτους.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι όντως ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ιδίως για τους παρείσακτους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)