to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 17.04.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Ο Λοβέρδος στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Με τιμές αρχηγού κράτους, ξαπλωμένη πάνω σε κιλλίβαντα, το μεσημέρι της Δευτέρας, καν δυο, καν τρεις θα 'ταν η ώρα, αποχαιρετήσαμε τη λατρευτή μας ΡΙΚΣΣΥ. Τη ΡΙΚΣΣΥ που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, ως ο πολιτικός οργανισμός με το πλέον φαιδρό και αξιογέλαστο όνομα όλων των εποχών. Μην λυπάσαι, ΡΙΚΣΣΥ, εκεί που πας θα έχει παντού κόκκαλα, δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις.

Το απόγευμα της Δευτέρας όμως, μέσα από τις στάχτες της ΡΙΚΣΣΥ αναδύθηκε σαν φοίνικας η «Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» του Ανδρέα Λοβέρδου. Ήταν εκεί, στο κατάμεστο Σπόρτιγκ, το στολισμένο με τα λάφυρα από τα κυνήγια του Μεγάλου Αρχηγού: Στη μια γωνιά κρέμονταν οι οροθετικές γυναίκες, στην άλλη οι γέροι που ζουν πολύ και καταστρέφουν την οικονομία, στην τρίτη μια υγειονομική βόμβα γεμάτη μελαψούς μετανάστες και στην τέταρτη πόδια διαβητικών, που κοπήκαν μαζί με τα φάρμακα των πρώην ιδιοκτητών τους. Στη μέση του γηπέδου καμάρωναν οι σύμμαχες δυνάμεις, η «Δράση» του Μάνου, η «Δυναμική Ελλάδα» του Μόσιαλου, οι "Ελεύθεροι Πολίτες" του Μάκη Γιομπαζολιά. Τέτοια φρεσκαδούρα ούτε στο ψαράδικο του χωριού του Αστερίξ.

Στο στάδιο γινόταν πανζουρλισμός, μέχρι που, όπως διαβάζουμε στα «Νέα», μπήκε μέσα ο αρχηγός και άρχισε να κάνει τον γύρο του θριάμβου. Περίεργο, γιατί συνήθως τον γύρο τον κάνεις μετά τον αγώνα, εκτός κι αν ο Ανδρέας μιμήθηκε τον Σουγκλάκο, που πανηγύριζε από πριν, γιατί γνώριζε ότι ο αντίπαλός του, ο Μασκοφόρος Τίγρης, ήταν πιασμένος με δυο κιλά τελεμέ. Τέλος πάντων, ο Ανδρέας κάθισε και στο βήμα ανέβηκε ο κ. Πασσάς, ο οποίος κατέπληξε τα πλήθη, προσφωνώντας τον αρχηγό ως εξής: «Ξεκινάω εγώ, γιατί ανήκω στη γενιά που τα έκανε σκατά!». Πραγματικά τέτοια περιγραφική ενάργεια πρώτη φορά απαντάται σε προσφώνηση αρχηγού.

Πριν καν ολοκληρώσει ο κ. Πασσάς, αμ έπος αμ έργον, ανέβηκε στο βήμα ο Λοβέρδος και κραύγασε: «Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!». Συμφωνία με ποιον; Και τι είδους Συμφωνία, της Χαράς, του Διός, η Παθητική, η Ημιτελής; Και ποιο θα είναι το ιδεολογικό στίγμα του νέου κόμματος; «Θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Λοβέρδος. Από τη Ν.Δ. μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι ο Υπερσιβηρικός, το Σινικό Τείχος, το εύρος της σκέψης του ΓΑΠ. Χαίρε φάρδος αμέτρητο και πλάτος δυσθεώρητο ανθρωπίνοις λογισμοίς.

Και ποιος θα είναι ο στόχος του κόμματος; «Να αλλάξει την πορεία της χώρας και να ιδρύσει μαζί με άλλους την Δ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Όχι, κύριε Ανδρέα μας, προς θεού, όχι το Δ! Πάνω που αρχίσαμε να συνηθίζουμε το γάμμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)