to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 15.06.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το "Παραιτηθείτε" από το βήμα της Βουλής

«Δικαίωμα στις διαδηλώσεις έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες κι όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πήρε τον λόγο στην συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέφερε πολιτική κάλυψη στην κίνηση «Παραιτηθείτε». Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη αδυναμία της κυβέρνησης να φέρει την οικονομική ανάπτυξη κι ισχυρίστηκε ότι «γνωρίζουν οι πολίτες ότι δεν μπορείτε, γι' αυτό κι αγανακτούν μαζί σας».



Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υιοθέτησε τα συνομωσιολογικά σενάρια περί αντισυγκέντρωσης από αντιεξουσιαστές και τόνισε ότι «καθιστώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια πολιτών που θα διαδηλώσουν». Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να μην ενοχλείται όταν διαμαρτύρονται οι πολίτες κι αναρωτήθηκε «γιατί τόσος πανικός». Μάλιστα σχολίασε την επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, παρατηρώντας ότι «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να πούμε: «καλά του έκαναν» κι υπενθυμίζοντας ότι «σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θερίσετε θύελλες» με την κάλυψη των επιθέσεων σε πολιτικούς.

Οι εκλογές μηχανισμός εκτόνωσης της οργής

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «αυτοί που στοχοποιούσαν αυτούς που δεν διαδήλωναν, σήμερα στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν» κι ισχυρίστηκε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από όσους διαδηλώνουν, αλλά από «όσους εκμεταλλεύτηκαν τον θυμό κι έκαναν τον λαϊκισμό τέχνη και το ψέμα επάγγελμα». Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι οι εκλογές είναι κι αυτές ένας μηχανισμός εκτόνωσης της οργής κι εκτίμησε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν πολύ νωρίτερα από όσο λογαριάζει η κυβέρνηση.

Εγκαθίδρυση ιδιότυπου κοινοβουλευτικού αυταρχισμού

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε έμφαση στην κριτική που ασκεί το κόμμα του για δυσλειτουργίες στην κοινοβουλευτική διαδικασία μιλώντας για «εγκαθίδρυση ιδιότυπου κοινοβουλευτικού αυταρχισμού», ενώ απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, δηλώνοντάς του ότι «σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο ώστε να πάρετε αποφάσεις για να σταματήσει η κυβερνητική αυθαιρεσία». Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε την τροπολογία που κατέθεσε στον αναπτυξιακό νόμο το υπουργείο Μετανάστευσης κι η οποία στην συνέχεια αποσύρθηκε υποστηρίζοντας ότι αυτή η κατάσταση «δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Αυτοκριτική του προέδρου της Ν.Δ. για τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε την ισοπεδωτική του κριτική προς τον νέο αναπτυξιακό νόμο χαρακτηρίζοντάς τον «πομφόλυγα» κι «άδειο πουκάμισο». Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αυτοκριτική για τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα της ανάπτυξης αναγνωρίζοντας ότι οι προηγούμενοι αναπτυξιακοί νόμοι «δεν πέτυχαν, εθίζαμε επιχειρήσεις στην κρατική ενίσχυση». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι «η ανάπτυξη δεν διατάζεται ή νομοθετείται» ζητώντας άρση των «αντικινήτρων» που υπονομεύουν την επιχειρηματικότητα, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για την υποτιθέμενη εμμονή της στην διατήρηση των κρατικών δαπανών στα σημερινά επίπεδα.

Νέα μεγάλη συμφωνία με τους δανειστές

Ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την διατυπωμένη από τον ίδιο πρόταση για μια «νέα μεγάλη συμφωνία με τους δανειστές» και την ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων για τα πλεονάσματα. Μάλιστα επικαλέστηκε και τις παρόμοιες θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναρωτήθηκε ποια κυβέρνηση έχει την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί αυτήν την νέα συμφωνία και παρατήρησε ότι «η χώρα μας δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα, το μέλλον μας δεν είναι στο περιθώριο της Ευρώπης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)