to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

O «κόφτης μνήμης» του Κυριάκου

Ψάχνουν χώρο τώρα στις αποθήκες των κομματικών γραφείων της Συγγρού να καταχωνιάσουν το #fygete και στύβουν τα πολυμήχανα μυαλά τους για την έγκαιρη χάραξη ενός νέου τύπου αντιπολιτευτικής τακτικής, μιας και όσοι πόνταραν τα λεφτά και το μέλλον τους σε ναυάγιο της αξιολόγησης και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κατέληξαν στον πολιτικό «κουβά».


 Αφού λοιπόν ξεσκόνισαν εκατοντάδες σκίτσα του Αρκά και την αρθρογραφία του αγαπημένου τους εκδότη χωρίς να βρουν κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες των ημερών, έδωσαν στον πρόεδρο τα κουβαδάκια του και τον έστειλαν πρωί πρωί να παίξει σε ένα δημοτικό σχολείο με τηλεοπτικούς κομπάρσους τους μαθητές, «τους πραγματικούς πελάτες της Παιδείας» όπως ο ίδιος προ ημερών από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ. είχε πει, ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα τονώσουν το ανθρώπινο προφίλ του αρχηγού που ψάχνει απεγνωσμένα ένα νέο αφήγημα τρόμου και καταστροφής για να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του #fygete. Το ποιοι επέτρεψαν βέβαια να στηθεί αυτό το πολιτικό-τηλεοπτικό πανηγύρι εν ώρα μαθήματος είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθεί από την διεύθυνση του σχολείου και το υπουργείο. Στην συνέχεια τον έστειλαν στο σπίτι του κρεμασμένου (βλ. ΕΡΤ) για να επαναλάβει το γνωστό νεοφιλελεύθερο κήρυγμα μίσους προς ό,τι Δημόσιο κατάφερε να επιβιώσει μετά το πέρασμά του από το υπουργείο Διοικιτικής Μεταρρύθμισης (σ.σ. η ορθογραφία του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη από το Πόθεν Έσχες του). Και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας καμπάνιας με κωδικό «συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία».

Μόνο που για να προχωρήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός σχεδιασμός θα πρέπει ο πρωταγωνιστής να διατηρεί καλές σχέσεις με την αλήθεια, αλλά κυρίως με την κοινωνία, χωρίς να κρύβεται πίσω από τη γενικόλογη και περισσότερο εύπεπτη «περικοπή δημοσίων δαπανών». Στην περίπτωσή μας η αλήθεια και η κοινωνία βαδίζουν σε διαφορετικά πεζοδρόμια από τον πρόεδρο Κυριάκο, που δεν εξήγησε, για παράδειγμα, στους μικρούς πελάτες του 10ου ολοήμερου σχολείου Αργυρούπολης πώς θα καταφέρει να τους προσφέρει καλύτερη εκπαίδευση απολύοντας και στέλνοντας ξανά στη διαθεσιμότητα δασκάλους και καθηγητές. Δεν εξήγησε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους οποίους το κόμμα του πολλάκις έχουν χαρακτηρίσει ως ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ, πώς ακριβώς φαντάζεται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και σε πόσες απολύσεις μεταφράζεται η «συμφωνία αλήθειας». Στην προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου να βάλει τον αρχηγό στο πεζοδρόμιο της κοινωνίας επέλεξαν σήμερα να τον πάνε και μια βόλτα στο Περιστέρι για να εξηγήσει στους πολίτες πως η κυβέρνηση αυτή είναι η χειρότερη που έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση και μετά. Με την βοήθεια ενός αυτόματου μηχανισμού που στη Συγγρού ονομάζουν «κόφτη μνήμης», ο πρόεδρος θα περπατήσει αγκαζέ με την αλήθεια στην αγορά της πόλης χρεώνοντας γαλαζοπράσινων εποχών λουκέτα και απολύσεις στην τρισκατάρατη κυβέρνηση Τσίπρα που μέχρι και το «βιώσιμο χρέος» της Ν.Δ. απειλεί τώρα να τινάξει στον αέρα. Άσε που αν τον βρει τον πρόεδρο και αυτό το κακό, θα πρέπει να κατασκευάσει μετά ένα νέο αφήγημα, μιας και η «συμφωνία αλήθειας» θα πάει να κάνει παρέα στο #fygete.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)