to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Κασιδιάρης ζητεί αποφύλακιση - "Δεν είμαι βίαιος", δηλώνει

Προσφυγή κατά του εντάλματος περί προσωρινής του κράτησης κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης


Προσφυγή κατά του εντάλματος περί προσωρινής του κράτησης κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα).

Στην αίτησή του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο ένατος κατά σειρά που βρίσκεται στις φυλακές για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζει καταρχάς «αντιδικονομικά και αντισυνταγματικά» τα όσα αναφέρονται στο ένταλμα περί προφυλάκισης του, αναφορικά με την προσωπικότητά του. «Είναι ποτέ δυνατόν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαρτάται η δικονομική μεταχείριση ενός κατηγορουμένου σε ανάκριση από «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου (τα οποία ποιός καθορίζει άραγε;) προκειμένου να «δικαιολογήσουν» την επιβολή προσωρινής κράτησης ως δικονομικό μέτρο αποτροπής τέλεσης νέων αδικημάτων; Είναι αδιανόητο να διατάσσεται η προσωρινή κράτηση μου με γνώμονα τον επικαλούμενο «βίαιο» χαρακτήρα μου» υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην αίτησή του, ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ακόμη και στα περιστατικά στα οποία τόσο οι ανακρίτριες, όσο και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, «πατούν» για να στηρίξουν τις αναφορές τους περί «βίαιου χαρακτήρα». Ειδικότερα, για το περιστατικό στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη Χερσόνησο, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης ακούγεται να λέει ότι θα υπάρξουν νεκροί, κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αναφέρει επί λέξη: «Στην πραγματικότητα διαμαρτυρήθηκα εντονότατα για την απίστευτης επικινδυνότητας απόφασή του (Σ.Σ του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης) να επιτρέψει την παρουσία μελών των αντιεξουσιαστικού χώρου στον τόπο της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής (που ακριβώς για την αποφυγή επεισοδίων είχαμε επιλέξει το πλέον απομακρυσμένο μέρος). Αυτό που είπα ήταν ότι με το να το επιτρέψει αυτό υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν έως και νεκροί».

Στιγμή αγανάκτησης

Στη συνέχεια αναφέρεται στην επίθεση που είχε κάνει σε οπερατέρ και φωτογράφους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν είχε απολογηθεί για την βασική κατηγορία της διευθύνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και είχε αφεθεί ελεύθερος. Κάνει λόγο για «στιγμή αγανάκτησης» και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ήταν μία στιγμή αγανάκτησης, δεν πρέπει, δε, να μείνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή η αγανάκτηση αυτή, μετά την απίστευτη κόπωση, σωματική και ψυχική που είχα υποστεί, εκδηλώθηκε και προκλήθηκε από τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου από τους φωτορεπόρτερ που με ακολουθούσαν και με φωτογράφιζαν χωρίς τη συναίνεσή μου. Η Αστυνομία δεν με προστάτευσε παρά επέτρεψε την παρά το νόμο φωτογράφισή μου και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου από τους φωτοεπόρτερ, που εκ των υστέρων δήλωσε ότι «με καταλαβαίνει απόλυτα για την αντίδρασή μου».

Νόμιμα τα όπλα

Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει ότι τα δύο όπλα που είχε στην κατοχή του είναι νόμιμα και μέσω του δικηγόρου του δίνει στη δημοσιότητα τις άδειες τους. Σε δηλωσή του ο δικηγόρος του προφυλακισμένου εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Νίκος Αντωνιάδης αναφέρει: «Δημοσιοποιώ το περιεχόμενο της προσφυγής του εντολέα μου Ηλία Κασιδιάρη κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, με το οποίο κυριολεκτικώς διαλύει το σαθρό οικοδόμημα του σκεπτικού της κράτησής του, στο οποίο σκεπτικό γίνεται πρωτοφανής επίκληση σε ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα του κ. Κασιδιάρη (τα οποία, ούτως ή άλλως γνωστά στην πρώτη ανάκριση για το κύριο αδίκημα και είχαν ήδη αξιολογηθεί από τους ανακριτές του ν. 4022/2011 κατά της κράτησής του), ουδεμία απάντηση δίδεται στο ότι το ένα εκ των δύο όπλων ανήκει στον πατέρα του, γίνεται απίστευτη αναφορά σε όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του ... Βιετνάμ για να "δικαιολογηθεί" ο κακουργηματικός χαρακτήρας της επίδικης οπλοκατοχής, υποτίθεται ότι απαντάται ο ισχυρισμός ότι δεν νοείται να τροφοδοτείς εγκληματική οργάνωση με ... ονομαστικά όπλα, αλλά η απάντηση είναι πραγματικά ακατάληπτη, βεβαιώνεται ψευδώς ότι πριν γνωμοδοτήσει ο κ. Ντογιάκος επί της δικονομικής μεταχείρισης του εντολέα μου, ρωτήθηκα τόσο εγώ όσο και ο κ. Κασιδιάρης από τον εισαγγελέα, ενώ ο εν λόγω εισαγγελέας, όπως κατήγγειλα μετά το πέρας της ανάκρισης, αρνήθηκε να υποβάλει την παραμικρή ερώτηση, και άλλα πολλά που θα αναγνώσετε στο κείμενο της προσφυγής, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί τα κείμενα του απολογητικού υπομνήματός του και της απολογίας του ενώπιον ανακριτριών και εισαγγελέα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Αναμένουμε το Συμβούλιο Εφετών να αποκαταστήσει τη δικονομική τάξη, να προστατεύσει το Σύνταγμα, αλλά και την κοινή λογική.

Επισυνάπτω και τις ονομαστικές νόμιμες άδειες των δύο όπλων για να γίνει απολύτως κατανοητό το μέγεθος του εγκλήματος σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι αυτά μετατράπηκαν σε άλλα όπλα, ακόμη και αν αυτά μετατράπηκαν σε όπλα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ή του πολέμου του Βιετνάμ (όπως διαβάζετε στο απίστευτο ένταλμα) ακόμη και εάν αυτά κατέστησαν ... πυρηνικά όπλα, δεν έπαυσαν ποτέ να φέρουν την ταυτότητα "Κασιδιάρης", ώστε καταλύεται η κοινή λογική ότι με αυτά προμήθευε εγκληματική οργάνωση, βέβαιος ότι θα συλληφθεί πάραυτα μετά την πρώτη χρήση τους ...!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)