to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 27.06.2016

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η πρόταση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική

Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη - Η πρότασή της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας και θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας για να ψηφιστεί μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου


Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας επίσης γνωστό ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας και θα ψηφιστεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα μόλις επιστρέψει από την Κίνα ο Πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.

Λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.

Η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα.

Η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.

Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων.

Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)