to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Έμπολα ταξιδεύει αεροπορικώς, όχι με σαπιοκάραβα

Ενημέρωση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής θα γίνει αύριο μετά από αίτημα του προέδρου της, Δημήτρη Κρεμαστινού, για την περίπτωση αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων Εμπολα.


Η ανακοίνωση δεν παραλείπει να αναφέρει στη συνέχεια και την απάντηση του Β. Κικίλια, που δόθηκε στις 26 Αυγούστου σε ερώτηση του Β. Καπερνάρου, η οποία είχε υποβληθεί στις 30 Ιουλίου, σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, ο κ. Καπερνάρος -αναφερόμενος στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης- είχε ρωτήσει τότε πώς μπορεί να αισθάνεται ο ελληνικός λαός ασφαλής σε περιπτώσεις, όπως του ιού Εμπολα. Ο υπουργός στην απάντησή του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνουν οι αρχές στην εξασφάλιση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής και ασφαλούς διαμονής (!) στα διάφορα κέντρα κράτησης, αλλά και στη συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην ενημέρωση για την επώαση και στην απομόνωση -αν χρειαστεί- μεταναστών που φτάνουν στις εισόδους της χώρας.

Δεδομένου ότι την ενημέρωση των βουλευτών θα κάνει ο αρμόδιος Μ. Βορίδης θα ήταν καλό να πληροφορήσει τον κ. Καπερνάρο, αλλά και κάθε άλλο βουλευτή, οποίος θα… ανησυχεί για τον Εμπολα που θα φέρουν στη χώρα οι «λαθρομετανάστες» ότι τα σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά, ότι τα κρούσματα στην πολιτισμένη Δύση έφτασαν αεροπορικώς και όχι οδικώς ή με σαπιοκάραβα και ότι οι πρόσφυγες από τη Συρία ή αλλού δεν έχουν πληγεί από τον Εμπολα. Αντίθετα, δύσκολα μετανάστες, π.χ. από τη Λιβερία, μολυσμένοι από τον ιό θα περπατήσουν τη μισή Αφρική, για να πεθάνουν στην Ελλάδα! Κι αν -λέμε αν…- ένας Ελληνας πολίτης έρθει από τη Γουινέα άρρωστος, τότε τι θα πουν οι γηγενείς μισαλλόδοξοι;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)