to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο εκτελεστής Γεωργίου και οι εντολοδότες του

Παραπέμφθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο στο τριμελές Εφετείο για κακούργημα, αυτού της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις τής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.


Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων λόγω της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος. Εάν η καταγγελία ευσταθεί, πρόκειται χωρίς υπερβολή για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Ανδρέας Γεωργίου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ήταν για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Από το ολίγον ΠΑΣΟΚ διέρρευσαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση «δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα», καθώς «για πολλοστή φορά κύκλοι της Δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν» - μάλλον αυτό είναι γραμμένο από τον Βενιζέλο.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προήλθαν από τους καραμανλικούς της Ν.Δ., καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προστάτεψε συστηματικά τον συγκεκριμένο εκτελεστή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέταξε σιωπή επί του θέματος, λέγοντας ότι «είναι πάγια θέση της Ν.Δ. να μη σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να μην παρεμβαίνει στη λειτουργία της». Όμως στη Ν.Δ. έγινε της κακομοίρας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά: “Η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή. Και όταν είναι αρεστή, και όταν είναι δυσάρεστη”. Τη σκυτάλη πήρε ο Ευάγγελος Αντώναρος, που μέσω Facebook έγραψε: «Περιμένω αντιδράσεις και σαφή τοποθέτηση από τη Ν.Δ. αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που κάλυπτε τον εν λόγω κύριο μετά μανίας (!), αδιαφορώντας για την κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία είχε τη μεγάλη και απρόσμενη τύχη να μετάσχει το τελευταίο διάστημα». Και τη χαριστική βολή έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, που δήλωσε ότι «Μετά το χαστούκι του Αρείου Πάγου στον περιβόητο κ. Γεωργίου, ήρθε η ώρα της μίας και μοναδικής εξεταστικής επιτροπής, αυτής για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο».

Συμπέρασμα: Εξαπάτησαν τη χώρα και τους Έλληνες με ψεύτικα στοιχεία, συμπράττοντας με ξένα συμφέροντα, απολαμβάνοντας τις ηδονές της εξουσίας κι ας ήταν αυτή η εξουσία γκραν γκινιόλ. Και σήμερα ψάχνουν αντίβαρα εξεταστικής, όχι σε γεγονότα, αλλά σε κάποια εναλλακτικά σχέδια που αναζητήθηκαν ως ασκήσεις επί χάρτου, παρ' ότι κανένα από τα σχέδια αυτά δεν υλοποιήθηκε!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)