to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:18 | 19.10.2012

left.gr

Πολιτική

Ο Δένδιας, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, μηνύει τον Guardian για τους βασανισμούς

Μήνυση της ελληνικής κυβέρνησης κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.


Η μήνυση αφορά δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια σε συλληφθέντες αντιφασιστικής μοτοπορείας κατά την κράτησή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Σας προλέγω ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ' αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας συνέχισε σχετικά με το δημοσίευμα του Guardian: «Σάς το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις; Εγκαταλείψτε την αριστερίστικη λογική της δεκαετίας του ’70».


Η δεκαετία του ’70 είναι εδώ...

Δείτε το βίντεο από τη δεκαετία αυτή, την τόση μακρινή και τόσο κοντινή ταυτόχρονα, στο οποίο ο χουντικός Στ. Παττακός αρνείται τα περί βασανιστηρίων που έρχονταν και τότε στο φως της δημοσιότητας από ξένα ΜΜΕ...



Η συζήτηση στη Βουλή


Τις ευθύνες του προσπαθεί να απεκδυθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, για τις καταγγελίες βασανισμού διαδηλωτών μέσα στη ΓΑΔΑ και απειλών ότι θα δώσουν στη Χρυσή Αυγή τα στοιχεία τους, που κάνουν το γύρο του κόσμου μετά από το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής “Guardian”, επικαλούμενος σχετική έρευνα από τη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελίες των ιδίων των διαδηλωτών, καλύπτοντας έτσι εμμέσως την αστυνομική αυθαιρεσία. Για το θέμα μάλιστα ξέσπασε κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με το υπουργείο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "ασέβεια προς τις δικαστικές αρχές" και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως οι καταγγελίες είχαν κοινοποιηθεί και στον ίδιο με ερώτηση που είχε κατατεθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν μια εβδομάδα στη Βουλή και πως η απάντηση του υπουργείου επιβεβαιώνει ακριβώς ότι ο υπουργός ήταν ενήμερος για τις καταγγελίες.


Το βίντεο της αντιπαράθεσης στη Βουλή.




Διαβάστε επίσης:

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη ΓΑΔΑ και ερώτηση στη Βουλή για τους βασανισμούς - Συστηματική παραβίαση του κράτους δικαίου


Ερώτηση Δ. Τσουκαλά προς Ν. Δένδια, για απαγόρευση διαδηλώσεων, δημοσίευση φωτογραφιών, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για Δένδια: Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;


(Δ)ένδεια απαντήσεων και περίσσεια θράσους



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)