to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 04.08.2016

Πολιτική

«Δεν είμαι φοροφυγάς, έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης»: Η κατάθεση Κοντομηνά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (ενημέρωση)

Της εντιμότητάς του υπεραμύνθηκε ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος υποστήριξε ότι βοηθάει τη χώρα του και παρέπεμψε στους ανταγωνιστές του για διαπλοκή κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ


«Δεν είμαι φοροφυγάς, έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης»

Μηδενικός ο δανεισμός του καναλιού, είπε ο Δ. Κοντομηνάς σε ερώτηση του Σπ. Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ),  «δεν αφορά τη συζήτησή μας» ο δανεισμός του ομίλου Κοντομηνά, σημείωσε προκλητικά ο ο ιδιοκτήτης του Alpha. «Δεν ξέρω ακριβώς», η απάντηση (;) του Δ. Κοντομηνά στην ερώτηση να εξυπηρετούνται τα δάνεια ύψους πάνω από 10 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζας του ομίλου Κοντομηνά. Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα, είπε επίσης. Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο Δ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.

«Έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης» μια ακόμα ενδιαφέρουσα αποστροφή του Δ. Κοντομηνά ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο και τη διαπλοκή. «Δεν με αφορά η ρετσινιά ότι κάθε καναλάρχης είναι διαπλεκόμενος, εγώ δεν είμαι» ανέφερε ενώ, απευθυνόμενος σε λωτοφάγους ανέφερε ότι «δεν παρεμβαίνει ποτέ» (εκτός ίσως, θα προσθέταμε εμείς, από την παρακάτω περίπτωση):  

Δεν απάντησε για τη δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών και αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα της φοροδιαφυγής για τα οποία κατηγορείται ενώ χαρακτήρισε «ρεκόρ» το ποσό της εγγύησης (5 εκατ. ευρώ) που του ζητήθηκε για να παραμείνει ελεύθερος ως κατηγορούμενος  στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που στον διαγωνισμό για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.

«Έβγαλαν όνομα από τη λίστα Λαγκάρντ για να μπει το δικό μου«

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του επιχειρηματία ότι «έβγαλαν» κάποιο όνομα από τη λίστα Λαγκάρντ για να μπει αυτό του Δ. Κοντομηνά. «Εγώ δεν εχω λογαριασμό στην λίστα αυτή» επανέλαβε ο ιδιοκτήτης του Alpha ο οποίος έχει κάνει δικαστική συνδρομή για το ζήτημα. «Το όνομά μου υπάρχει σαν Ιντεραμέρικαν με μηδενικό υπόλοιπο». «Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε συγκεκριμένα και υποστήριξε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής. «Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican.

Το επεισόδιο με Κασιδιάρη

Έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και στον πρόεδρο του Alpha οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. Ο Κασιδιάρης χαρακτήρισε «ψεύτη, καραγκιόζη και βλάκα» τον Δημήτρη Κοντομηνά, που του απάντησε με τον χαρακτηρισμό «κύριος τίποτα». Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Κασιδιάρης, διαμαρτυρόμενος, είπε ότι ο Alpha έδειχνε φωτογραφία «Πακιστανού με μπαζούκα« και το απέδιδε στη Χρυσή Αυγή, ενώ μεροληπτούσε κατά της Χρυσής Αυγής και προέβαλε μόνο τρία κόμματα. «Εσείς έχετε μπαζούκας, εγώ έχω; Δεν είμαι δημοσιογράφος δεν παρεμβαίνω», απάντησε ο Δ. Κοντομηνάς και πρόσθεσε: «Δώσαμε περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με άλλα κανάλια, σέβομαι τους 500.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά όταν κάναμε πάνελ ρωτούσαν ποιοι θα είναι εκεί και μόλις άκουγαν από Χρυσή Αυγή, δεν ερχόταν κανένας». Στη συνέχεια ο Η. Κασιδιάρης ρωτούσε επίμονα εάν ο μάρτυρας αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας μάλιστα ότι η εγγραφή στη λίστα συνδέεται με οικονομικό έγκλημα. «Σας είπα κύριε "Τίποτα", αναφέρεται η Interamerican και είναι μηδέν», απάντησε ο Δ. Κοντομηνάς. «Τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα, σέβομαι την ηλικία σου και δεν σηκώνομαι», ανταπάντησε ο κ. Κασιδιάρης. «Είπες για οικονομικό έγκλημα, θα σου κάνω μήνυση», τόνισε ο Δ. Κοντομηνάς (πληροφορίες: Ναυτεμπορική, Εφ.Συν.).

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής, διεκόπη η κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη και αποφασίστηκε η κλήση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, μέλους του ΔΣ της Τηλέτυπος (Mega), γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη Ψυχάρη, στην Επιτροπή, την Τρίτη 30 Αυγούστου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)