to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 25.04.2013

Κοινωνία

Ο αντιφασισμός δεν δικάζεται, ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 26/4, 10πμ, πλ. Ελευθερίας


Το κείμενο του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Κίνηση Βόλου):

Το Σάββατο 22/12/2012 η Χρυσή Αυγή καλούσε στην παραλία του Βόλου σε διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έσπευσε να συνδράμει το «φιλανθρωπικό» έργο της «αντισυστημικής» συμμορίας: όλοι οι αντιφασίστες που πήγαν από νωρίς στο χώρο περικυκλώθηκαν από διμοιρίες ΜΑΤ, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν χωρίς καν προσχηματικό λόγο, κάθε είδους διαθέσιμο αστυνομικό όχημα παρκαρισμένο κάθετα στους δρόμους έκοβε την ελεύθερη προσπέλαση στην παραλία της πόλης, η αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσει.

Την επομένη μέρα, Κυριακή 23/12/2012, χρυσαυγίτες προπηλάκισαν αντιφασίστα μαθητή, αλλά μακριά από την προστασία της αστυνομίας, τα πτυσσόμενα γκλομπς και μαχαίρια τους δεν ήταν αρκετά για να φοβίσουν αντιφασίστες που βρέθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα 3 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ντόπιας ΧΑ, συνεργός του Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές παρακρατικές επιθέσεις στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ’70, να βρεθούν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανέλαβε και πάλι να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους «αντισυστημικούς» δαρμένους χρυσαυγίτες και σε ρόλο κατήγορου προχώρησε αυτεπάγγελτα σε μήνυση κατά δύο αντιφασιστών. 

Την Παρασκευή 26/4/2013 ο ένας από τους δύο αντιφασίστες, σύντροφος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, παραπέμπεται σε δίκη. Καμία αντιφασίστρια, κανένας αντιφασίστας δεν είναι μόνος του! Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κοινός! Το αντιφασιστικό κίνημα, όπως και κάθε κίνημα, οφείλει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα αυτούς που διώκονται. Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/4, στις 10πμ, στην πλ. Ελευθερίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)