to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:13 | 07.11.2014

Πολιτισμός

Ο 2ος δίσκος των BAiLdSA διαθέσιμος τώρα!

Το νέο άλμπουμ γέρνει προς έναν πιο ωμό, punk rock-alternative ήχο, ενώ διατηρεί το ηχητικό στίγμα και την ταυτότητα του συγκροτήματος. Έχοντας ηχογραφηθεί με ένα πιο παραδοσιακό, «παλιομοδίτικο» τρόπο και έχοντας μιξαριστεί εξ’ ολοκλήρου αναλογικά, αποτελείται από εννέα φρέσκα κομμάτια, στα οποία αντικατοπτρίζεται ο συμπαγής ήχος της μπάντας και η ενέργεια της επί σκηνής


Οι BAiLdSA είναι ένα 7μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. 

Αφ’ ότου σχηματίστηκαν το 2008, εξελίχθηκαν σταδιακά, μπολιάζοντας με ska-punk, reggae, rap, και indie/post-rock στοιχεία το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, με αποτέλεσμα έναν ιδιαίτερα-συγκεκριμένο και μοναδικό ήχο. 

Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προεύλευσης λέξη bayılmak (= λυποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Το 2011 το συγκρότημα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «United States of Balkans». Το άλμπουμ, παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βοήθησε στο να χτιστεί κοινό παγκοσμίως, αν και η πραγματική φλόγα των BAiLdSA φαίνεται επί σκηνής. Τα εκρηκτικά και γεμάτα ενέργεια shows τους οδήγησαν σε περισσότερα από 200 live μέχρι στιγμής σε Ελλάδα, Τουρκία, FYROM, Βουλγαρία και Αλβανία, πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, και είχαν την ευκαρία να βρεθούν επί σκηνής δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι Kultur Shock και ο Manu Chao. 

Το 2013 το συγκρότημα ξεκίνησε να ετοιμάζει το δεύτερο δίσκο «zVarNa», με παραγωγό τον Νικόδημο Τριαρίδη. Το «zVaRnA», το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014, αποτελείται από περισσότερο πολυποίκιλα στοιχεία τα οποία χρωματίζουν τον ήχο με πιο θολά indie ηχοτοπία. Το νέο άλμπουμ γέρνει προς έναν πιο ωμό, punk rock-alternative ήχο, ενώ διατηρεί το ηχητικό στίγμα και την ταυτότητα του συγκροτήματος. Έχοντας ηχογραφηθεί με ένα πιο παραδοσιακό, «παλιομοδίτικο» τρόπο και έχοντας μιξαριστεί εξ’ ολοκλήρου αναλογικά, αποτελείται από εννέα φρέσκα κομμάτια, στα οποία αντικατοπτρίζεται ο συμπαγής ήχος της μπάντας και η ενέργεια της επί σκηνής.

Οι BAiLdSA από την γένεση τους τάχθηκαν ανοιχτά στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Μέσα από την μουσική, τους στίχους και την δράση τους, παίζοντας με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη μεταφέρουν τις ανήσυχες ιστορίες τους από τόπο σε τόπο, γράφοντας ατέλειωτα χιλιόμετρα σε ένα βαν…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)