to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νίκος Παππάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα

Επίσκεψη στη Φωκίδα πραγματοποίησε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς.


Αρχικά, βρέθηκε στην τεχνητή λίμνη και το φράγμα του Μόρνου, από όπου υδροδοτείται η Αττική, και ενημερώθηκε από εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ τόσο για τη λειτουργία της υποδομής όσο και για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τη συντήρηση και τη διαχείριση του εξωτερικού υδραγωγείου, μια εξέλιξη που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα. Άρα οδηγεί, όπως τόνισε, και σε:

-Αύξηση των τιμολογίων του νερού για τα νοικοκυριά.

-Δυνατότητα του ιδιώτη να παρεμβαίνει στην παροχή, τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του νερού για όλο το λεκανοπέδιο,

-Απομείωση της αξίας της ίδιας της ΕΥΔΑΠ.

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ακόμα πως «η Ν.Δ. παραμένει δέσμια των ακραίων δεξιών νεοφιλελεύθερων επιλογών της, όταν η διεθνής τάση είναι -εδώ και χρόνια και με χαρακτηριστικότερα ευρωπαϊκά παραδείγματα αυτά του Βερολίνου και του Παρισιού- για επαναδημοτικοποίηση και επανακρατικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα. Η ΕΥΔΑΠ να αναλάβει τη συντήρηση και τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δικτύων έναντι του κόστους για το ακατέργαστο νερό».

Σε επίσκεψή του στο Λιδωρίκι και μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Δωρίδος, Γιώργο Καπεντζώνη, δήλωσε ότι «απαιτείται ένα ευρύ μέτωπο κομμάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων για τη διαφύλαξη των μεγάλων υποδομών και του δημόσιου αγαθού, του νερού. Οι δήμοι, που βρίσκονται κοντά στις μεγάλες υποδομές της ΕΥΔΑΠ, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν μετοχικά στην εταιρεία. Το ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει να περάσει σε ιδιώτες». Για να συμπληρώσει: «Ο ιδιώτης δεν θα επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα για τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση των μεγάλων υποδομών και δικτύων. Το αποθεματικό των εκατοντάδων εκατ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ πρέπει να επενδυθεί σε υποδομές, όχι σε μερίσματα μετόχων».

Η επίσκεψη του Νίκου Παππά συνεχίστηκε με κομματική συνάντηση στην Άμφισσα.

Στην περιοδεία και τις συναντήσεις συμμετείχαν ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, η βουλευτής Βοιωτίας του κόμματος, Γιώτα Πούλου, ο πρώην βουλευτής Φωκίδας, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, Αποστόλης Καραναστάσης, ο συντονιστής Θανάσης Τράκας και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας.

Στο φράγμα του Μόρνου βρέθηκαν και συζήτησαν με τον Ν. Παππά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., Γιώργος Αλεξανδράκης, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. και Τ.Ε. - ΕΥΔΑΠ, Αγγελική Χριστοφόρου, και Αλέξης Ράνιος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Ραντίτσας και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, Βάιος Γιαννούσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)