to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 10.12.2014

Κοινωνία

Νίκη του Νίκου Ρωμανού και του κινήματος αλληλεγγύης - Σταματά την απεργία πείνας

Σταματά την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός μετά από 31 ημέρες - Η τροπολογία που προβλέπει παροχή εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, με τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ομόφωνα δεκτή


Το hashtag στο twitter: #NRomanos - Όλες οι σχετικές εξελίξεις και οι δράσεις-δηλώσεις αλληλεγγύης: nikos-romanos

Πέμπτη 11/12

Αθανασίου: Σε τρεις μήνες το «βραχιολάκι» - «Δεν υπήρξαν καθυστερήσεις» στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Τετάρτη 10/12

Ομόφωνα (ή...σχεδόν ομόφωνα αφού Άδ. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης δεν υπερψήφισαν) δεκτή έγινε η τροπολογία για την φοίτηση των κρατούμενων φοιτητών, ύστερα από την μερική υπαναχώρηση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, αποδεχόμενος μέρος των προτάσεων που έγιναν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ώστε να δοθεί λύση στο αίτημα για εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. O Nίκος Ρωμανός σταμάτησε λίγο μετά, στην 31η ημέρα, την απεργία πείνας, που από σήμερα το πρωί είχε μετατραπεί και σε δίψας.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά,πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές. Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη. Υψώνω τη γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ν. Ρωμανός κάνοντας λόγο για «σημαντική νίκη» (διαβάστε αναλυτικά).

"Ανακοινώνουμε ότι ο νοσηλευόμενος απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός στις 2.00 μ.μ. σήμερα άρχισε να σιτίζεται μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή. Θα παραμείνει νοσηλευόμενος για μερικές ημέρες διότι η διαδικασία επανασίτισης απαιτεί αυξημένη ιατρική φροντίδα διότι εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του" αναφέρει σε δήλωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς", Χρ. Τσάμης (διαβάστε αναλυτικά).

 

Ενημέρωση:

16:15 "Η νίκη του Νίκου Ρωμανού και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα του, εντός κι εκτός Ελλάδος, είναι μια νίκη απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό, είναι μια νίκη απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που η κυβέρνηση θέλει να μας επιβάλλει, είναι μια νίκη όλων όσων δεν αντέχουν πια να ζουν στο φόβο, στην τρομοκρατία, όλων όσων έχουν βαρεθεί το σκοτάδι" αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της (διαβάστε αναλυτικά).

14:30  Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλά «στο Κόκκινο» (105,5).  Ευχαριστίες σε όσους συντέλεσαν για αυτή την εξέλιξη. Αρχίζει μια καινούργια μάχη τώρα, δήλωσε, καθώς πρέπει μετά από 31 μέρες απεργίας να ακολουθηθεί προσεκτική αγωγή για να μην υπάρξουν βλάβες. Δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχθηκε, πρόσθεσε (ακούστε ΕΔΩ).

14:25 Σύμφωνα με αναφορές (#rbnews) , ξεκίνησε η σίτιση του Ν. Ρωμανού, υπό ιατρική παρακολούθηση.

14:20 Δεκτή με επευφημίες από τους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο έγινε η είδηση ότι ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Γ. Γεννηματάς

Embedded image permalink
Από τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που πέφτουν βροχή τώρα στο Twitter
 

14:00 Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία για την παροχή εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους. Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες ακόμα αναφορές, η πρώτη αντίδραση του Ν. Ρωμανού είναι θετική (κατά τον διοικητή του Γ. Γεννηματάς) που ενημερώνεται τώρα από τον πατέρα του. 

 

13:15 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έκανε ανάγνωση της νέας βελτιωμένης τροπολογίας που προβλέπει:

-Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.

-Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε διευκρινίσεις για την άμεση εφαρμογή της τροπολογίας και κάλεσε τον Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας. «Aν η τροπολογία σημαίνει ότι ο Νίκος Ρωμανός θα πάρει σε λίγους μήνες άδεια, τον καλούμε να μη χαρίζει τη ζωή του» ανέφερε. Τόνισε ότι η νέα τρoπολογία είναι νίκη του Νίκου Ρωμανού, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού και απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Κ. Παπούλια και Ευ. Βενιζέλο για Ρωμανό

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το κύρος του να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)