to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 24.05.2013

Διεθνή

Νιγηριανής καταγωγής οι δράστες της δολοφονίας με μαχαίρια εν μέση οδώ στο Λονδίνο

22 και 28 χρονών, νιγηριανής καταγωγής, γεννημένοι στο Λονδίνο, είναι οι δράστες της προχθεσινής δολοφονικής επίθεσης σε βρετανό στρατιωτικό


Ο 22 ετών Μάικλ Αντεμποβάλε είναι ο δεύτερος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος του 26χρονου στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Γούλιτς του νότιου Λονδίνου. Όπως και ο 28χρονος συνεργός του Μάικλ Αντεμπολάτζο ο δεύτερος δράστης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γκρήνουιτς της βρετανικής πρωτεύουσας, όντας νιγηριανής καταγωγής.

Όπως επιβεβαιώνεται, αμφότεροι είχαν απασχολήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας για τις σχέσεις τους με φανατικούς ισλαμιστές. Η υπηρεσία πληροφοριών MI5 είχε στη λίστα της τα ονόματα των δύο ανδρών, αλλά είχε εκτιμήσει πως δε συνιστούν άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Ο Αντεμπολάτζο, που φέρεται να είχε διαμαρτυρηθεί για παρενόχληση από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας, έκανε κηρύγματα μίσους και μοίραζε φυλλάδια με εξτρεμιστικά μηνύματα στην περιοχή του Γούλιτς μέχρι και λίγες μέρες πριν την ειδεχθή επίθεση. 

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας υπό τον πρώην υπουργό Εξωτερικών σερ Μάλκολμ Ρίφκιντ θα ερευνήσει τυχόν λάθη των μυστικών υπηρεσιών.

Το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία πραγματοποίησε ένοπλες εφόδους σε έξι διευθύνσεις στο Λονδίνο και στο Λίνκολνσιρ της ανατολικής Αγγλίας. Ένας 29χρονος και μια συνομήλική του συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη δολοφονίας και ανακρίνονται.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του θύματος απέτισε φόρο τιμής σε έναν «στοργικό γιο, σύζυγο, πατέρα, αδερφό και θείο, καθώς και φίλο πολλών». Περίοικοι και άλλοι Λονδρέζοι καταθέτουν λουλούδια και κάρτες με μηνύματα στο σημείο της δολοφονίας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/232992/erotimata-gia-tis-arhes-asfaleias-sto-londino/#ixzz2UC4NsPqt 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)