to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 25.06.2016

Διεθνή

Νηφάλιες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία θέλει η Μέρκελ

Σε νηφάλιο κλίμα πρέπει να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις με την Μ. Βρετανία δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σχετικά με την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Σε αντίθεση με την βιασύνη των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών μελών της Ε.Ε. που ζήτησαν γρήγορες διαδικασίες η καγκελάριος επιλέγει την πιο ήπια προσέγγιση.


Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη βιασύνη για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε..

Σε αντίθεση με την βιασύνη των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών μελών της Ε.Ε. που ζήτησαν γρήγορες διαδικασίες η καγκελάριος Μέρκελ επιλέγει την πιο ήπια προσέγγιση.

«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξαχθούν σε καλό κλίμα, που θα δείχνει επαγγελματισμό», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου, μετά από συνεδρίαση οργάνου του κεντροδεξιού κόμματος της στο Χερμανσβέρντερ, έξω από το Πότσνταμ, δυτικά του Βερολίνου.

«Η Βρετανία θα παραμείνει ένας στενός εταίρος, με τον οποίο μας συνδέουν οικονομικές σχέσεις», τόνισε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη για τη Μ. Βρετανία να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ε.Ε., ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου από την Ένωση. «Ειλικρινά, δεν θα πρέπει να πάρει μια αιωνιότητα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά εγώ δεν θα ζητούσα επιμόνως τώρα ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα», είπε.
 

«Όσο η Βρετανία δεν το κάνει και όσο μια συμφωνία μεταξύ του Λονδίνου και της Ε.Ε. δεν υπάρχει, η Μ. Βρετανία παραμένει πλήρες μέλος της Ε.Ε.», δήλωσε η κ. Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι οι ψηφοφόροι είπαν ότι «δεν θέλουν να είναι μέλος της Ε.Ε., μέλος της κοινής αγοράς».
 

«Η Βρετανία πρέπει να καθορίσει πώς βλέπει τις μελλοντικές της σχέσεις με την Ε.Ε. και στη συνέχεια εμείς οι 27 θα πρέπει να αποφασίσουμε αυτό που είναι αποδεκτό κατά τη δική μας άποψη, σύμφωνα με τα συμφέροντά μας», σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)