to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:27 | 17.07.2014

Διεθνή

Νετανιάχου: "Το Ισραήλ είναι αναγκασμένο να υπερασπιστεί τους πολίτες του"

Η χερσαία επιχείρηση γίνεται για να πληγούν τα "υπόγεια τρομοκρατικά τούνελ που έχουν κατασκευαστεί στη Γάζα και οδηγούν στο ισραηλινό έδαφος", υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός


Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μ. Νετανιάχου εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας διέταξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση για να πλήξουν τα υπόγεια τρομοκρατικά τούνελ που έχουν κατασκευαστεί στη Γάζα και οδηγούν στο ισραηλινό έδαφος

Ένα τέτοιο τούνελ χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί από τρομοκράτες της Χαμάς για να εισβάλουν στο Ισραήλ με σκοπό να προκαλέσουν μαζική βλάβη σε ισραηλινούς πολίτες.

Οι Ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπισαν με επιτυχία και αυτήν την τρομοκρατική απόπειρα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τον στρατό να προετοιμαστεί για να επεκτείνει τη χερσαία επιχείρηση. Η διαταγή για δράση απόψε εγκρίθηκε από το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, αφού το Ισραήλ αποδέχτηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός, την οποία η Χαμάς απέρριψε και συνέχισε την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ.

Η Χαμάς δεν αποδέχτηκε ούτε την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που εισηγήθηκε ο ΟΗΕ, συνεχίζοντας αντιθέτως να βάλλει κατά του Ισραήλ. Υπό το φως των ασταμάτητων εγκληματικών επιθέσεων της Χαμάς, και των επικίνδυνων εισβολών της στο ισραηλινό έδαφος, το Ισραήλ είναι αναγκασμένο να υπερασπιστεί τους πολίτες του. Η Επιχείρηση Προστατευτική Άκρη θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχει το στόχο της –να αποκαταστήσει την ησυχία και την ασφάλεια των Ισραηλινών για ένα μεγάλο διάστημα, προκαλώντας ταυτόχρονα σημαντικές ζημιές στις υποδομές της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)