to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 14.09.2016

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας: Η παραπομπή του Κ. Πελετίδη πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για την παραπομπή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη σε δίκη


Τα αντανακλαστικά των θεσμών και των μηχανισμών του κράτους, μεταξύ αυτών και της ελληνικής δικαιοσύνης, μας δημιουργούν προβληματισμό και μας βάζουν αν μη τι άλλο σε σκέψεις.

Η παραπομπή του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη σε δίκη, επειδή αρνήθηκε προεκλογικά να δώσει χώρο στην τοπική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και στοιχεία σχετικά με τα παιδιά των μεταναστών που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς της πόλης, πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των πατρινών και της νεολαίας έμπρακτα.

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ, Παύλου Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα είναι αντιμέτωπο με απανωτές προκλήσεις.

Την ώρα που ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καλεί επί της ουσίας τους δημότες του σε αυτοδικία κατά των προσφύγων η ελληνική δικαιοσύνη κοιτά άπραγη. Τα αντανακλαστικά της ωστόσο για την τήρηση του νόμου στην περίπτωση του Κώστα Πελετίδη είναι άμεσα.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Καμμία δικαιοσύνη και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν πρόκειται να στείλει τους Νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Αυτό είναι δουλειά της κοινωνίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών και σύσσωμου του αντιφασιστικού κινήματος. Ο φασισμός δεν πρόκειται να πεθάνει σε καμμία αίθουσα δικαστηρίου, παρά μόνο σε κάθε κοινωνικό χώρο, με καθημερινή παρέμβαση και δράση.

Θυμίζουμε στους πατρινούς, πόσο έχει υποφέρει αυτή η πόλη από τους νεοναζί. Ο πρώην βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη μας Μιχάλης Αρβανίτης, ήταν αυτός που είχε τιμήσει σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, τον Γιάννη Καλαμπόκα, δολοφόνο του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Είμαστε λοιπόν στο πλευρό του δημάρχου και απέναντι σε κάθε λογική που μας καλεί να συνηθίσουμε το τέρας του ναζισμού.

Στις 17 Φλεβάρη του 2017, την ημερομηνία που ορίστηκε η δίκη του δημάρχου, θα ενώσουμε τις φωνές μας και την παρουσία μας έξω από τα δικαστήρια με κάθε συλλογικότητα και κάθε πατρινό πολίτη ξεχωριστά.

Να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη, να υψώσουμε τείχος απέναντι στον φασισμό και στο τελευταίο στενό της πόλης μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)